TRANSFERUURTJE: Ajax wil oud PSV-ster, Feyenoord schakelt door

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax wil oud PSV-ster, Feyenoord schakelt door

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Feyenoord heeft gisteren een bod van vijf miljoen euro uitgebracht op Ramiz Zerrouki, maar FC Twente zal daar vrijwel zeker niet mee akkoord gaan. In dat geval wordt het vizier op een andere speler gericht: Sivert Mannsverk is in beeld gekomen. De Rotterdammers zoeken naar een opvolger van Fredrik Aursnes, die vorig jaar overkwam van Molde FK en nu voor vijftien miljoen euro doorverkocht lijkt te gaan worden aan SL Benfica. Niet geheel toevallig heeft Feyenoord dus een potentiële vervanger geïdentificeerd in andermaal Noorwegen: Mannsverk komt aldaar uit voor Molde, de oude club van Aursnes.

Dries Mertens is inmiddels al een maand of twee clubloos. SSC Napoli heeft reeds bevestigd dat het niet langer doorgaat met de kleine Belg, wiens salariseisen (meer dan vier miljoen euro per jaar) volgens clubpreses Aurelio de Laurentiis simpelweg te gortig waren. De vraag is nu waar Mertens komend seizoen dan wél gaat spelen. Transferexpert Gianluca di Marzio weet vandaag te melden dat Galatasaray op pole-position ligt voor hem, maar er zijn meer gegadigden: Olympique Marseille en Ajax worden ook genoemd door Di Marzio. Een transfer naar Amsterdam zou uiterst pikant zijn, gezien het PSV-verleden van Mertens.

Speelt Elayis Tavsan komend seizoen nog bij NEC? Die kans lijkt vooralsnog niet al te groot, want er is veel interesse in de technisch begaafde aanvaller. Dat meldt Voetbal International vanochtend op de website. De 21-jarige Tavsan is met name gewild vanuit de Duitse Bundesliga en de Italiaanse Serie A, weet het medium. “Tavsan ligt bij NEC nog tot medio 2023 vast, maar de club heeft een eenzijdige optie om de verbintenis met een jaar te verlengen. Noodzaak om de aanvaller te verkopen is er dus niet en als Tavsan een transfer maakt, dan wil NEC de hoofdprijs.”

Buitenland:

Cyriel Dessers staat voor een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. Volgens Sky Sport Italia is de spits van KRC Genk op weg naar de Italiaanse promovendus Cremonese. Dessers (27) maakte vorig seizoen nog indruk bij Feyenoord, dat ondanks zijn Champions League-successen de optie tot koop van vier miljoen euro niet activeerde. Met drie goals in twee competitieduels beleefde hij deze zomer een geweldige comeback bij Genk. Toch is de kans groot dat hij alsnog vertrekt.

Justin Kluivert is door zijn zaakwaarnemer aangeboden bij Champions League-winnaar Real Madrid. Met dat nieuws komt de Italiaanse sportkrant Corriere dello Sport naar buiten. Kluivert mag deze zomer vertrekken bij AS Roma. Trainer José Mourinho heeft zelfs besloten om de voormalig Ajax-aanvaller niet meer te laten meetrainen, maar desondanks zou zijn management Real Madrid hebben gepolst. De reactie van coach Carlo Ancelotti liet zich raden: geen interesse.

TIP: Speelt Cremonese gelijk bij Fiorentina? Win 4,80 keer je inleg via Unibet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Mertens zou een goede aanwinst zijn voor Ajax

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
221+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:00
0+
De indrukwekkende cijfers die Lasse Schöne bij Ajax neerzette
13:56
42+
Withete Koeman krijgt bericht van UEFA
13:52
1285+
‘Ramp voor Daley Blind: nóóit meer’
13:18
253+
Ajax krijgt nú al slecht Klassieker-nieuws
12:35
453+
John van ‘t Schip stopt ermee als Ajax-trainer
12:31
263+
Bizarre actie Dani Alves na ‘Depay-gerucht’
12:27
72+
‘Gigadrama voor Hélène Hendriks’
12:00
72+
Conditie Feyenoord voorkomt rampseizoen
11:50
88+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
11:30
31+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
120+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
66+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
28+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
91+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
407+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
103+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
53+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
136+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
441+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
53+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie