Ajax bevestigt tijdelijk vertrek dure flopaankoop

Foto: Ajax bevestigt tijdelijk vertrek dure flopaankoop

Marc Overmars heeft in zijn tijd als directeur bij Ajax een hoop goede spelers gehaald, maar natuurlijk zaten er ook wel de nodige miskleunen bij. Tot die laatste categorie dreigt Mohamed Daramy ook te gaan behoren.

De Deense flankspeler wist in zijn debuutjaar nog geen deuk in een pakje boter te schieten, en trekt nu op huurbasis terug naar zijn vorige werkgever FC Kopenhagen. Ajax bevestigt de deal vanochtend op het digitale thuisfront van de club. “De verhuur is per direct en heeft een looptijd van één seizoen, tot en met 30 juni 2023. Het contract van de twintigjarige aanvaller bij Ajax loopt nog tot en met 30 juni 2026”, melden de Amsterdammers.

Minuten maken

Daramy, die twaalf miljoen euro heeft gekost, kreeg van Alfred Schreuder nog wel de kans deze voorbereiding, maar zelfs in oefenduels met Keuken Kampioen Divisionisten als Almere City maakte hij bar weinig indruk. De twintigjarige aanvaller wil graag naar het WK met Denemarken. Daar zijn natuurlijk speelminuten voor nodig. Kopenhagen heeft dus wel de mogelijkheid om deze te bieden aan Daramy. In Amsterdam moet hij onder meer Steven Bergwijn, Dusan Tadic en Francisco Conçeicao voor zich dulden in de pikorde.

Er is geen optie tot koop opgenomen in het huurcontract. Wel zal Ajax ongetwijfeld hopen dat Daramy het goed gaat doen in zin geboorteland, zodat hij over een jaar voor een leuk transferbedrag verkocht kan worden.

TIP:  Wint Ajax van Fortuna Sittard? Dan win jij 1.24x je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax)

Gaat Daramy imponeren, terug in Kopenhagen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Ik heb zo mijn twijfels..
112+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie