PSV trekt zege in Monaco niet over de streep

PSV heeft dinsdagavond een mogelijke eerste stap gezet richting de groepsfase van de Champions League. In de heenwedstrijd van de derde voorronde boekte de Eindhovense formatie een redelijk resultaat: 1-1 bij AS Monaco.

Trainer Ruud van Nistelrooy voerde ten opzichte van de wedstrijd tegen Ajax (3-5 zege) twee wijzigingen voor: Ki-Jana Hoever en Johan Bakayoko werden vervangen door respectievelijk Phillipp Mwene en Ismael Saibari. Volgens de opvolger van Roger Schmidt vooral een keuze voor frisse benen, maar dat pakte niet meteen goed uit. In de openingsfase was het vooral Monaco dat in het troosteloze Stade Louis II domineerde.

In de eerste helft dreigde het even fout te gaan voor PSV. De videoscheidsrechter van dienst besloot Davide Massa naar de kant te roepen vanwege vermeend hands van Jordan Teze, maar de Italiaanse scheidsrechter besloot diens advies in de wind te slaan door zijn eerdere beslissing intact te houden. Geen penalty voor de Monegasken derhalve.

Voorsprong PSV

Gaandeweg de eerste helft verbeterde het veldspel van PSV. De formatie van Van Nistelrooy deelde steeds vaker speldenprikjes uit en in de 38ste minuut resulteerde dat ook in een voorsprong. Na een vlotte aanval werd de bal teruggelegd door aanvoerder Luuk de Jong en Joey Veerman schoot de bal onberispelijk tegen de touwen: 0-1. De Volendammer bevestigde daarmee zijn goede vorm van 2022.

In de tweede helft kreeg PSV een enorme kans om de voorsprong te vergroten en daarmee een geweldige uitgangspositie neer te zetten. Cody Gakpo bediende Philipp Max, die met een afgemeten voorzet Guus Til bereikte. De middenvelder, tegen Ajax nog driemaal trefzeker, zat echter niet lekker in de wedstrijd en prikte de bal rakelings naast het doel van Alexander Nübel.

PSV kreeg zeker de mogelijkheden om de wedstrijd definitief in eigen voordeel te beslissen, maar de meeste kansen waren vooral voor de Monegasken. Zo werkte Takumi Minamino (ex-Liverpool) in kansrijke positie wild naast, kopte Kevin Volland zonder overtuiging en het was aan de alerte Walter Benítez te danken dat een onbegrijpelijke terugspeelbal van Armando Obispo niet werd afgestraft.

Tien minuten voor tijd viel de gelijkmaker van AS Monaco alsnog. De vermoeidheid nam toe bij PSV, dat verdediger Axel Disasi niet van scoren af wist te houden. Monaco wilde in de slotfase nog meer, maar de paal wist erger te voorkomen voor de Eindhovenaren.

Scoreverloop: 0-1 (38′) Joey Veerman, 1-1 (80′) Axel Disasi

TIP: PSV landskampioen? Win 2,75 keer je inleg via Unibet!