TRANSFERUURTJE: Twee in bij Feyenoord, twee uit bij Ajax

Foto: TRANSFERUURTJE: Twee in bij Feyenoord, twee uit bij Ajax

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Feyenoord wil nog twee linksbacks aan de selectie toe gaan voegen deze zomer. Marcos Lopez van de San José Earthquakes is er daar vrijwel zeker één van, de ander is mogelijk ook een Latijns-Amerikaanse speler: Omar Campos. Campos komt nu nog uit van Santos Laguna, maar staat al langer op het verlanglijstje van Feyenoord. Hij wordt ook gelinkt aan RSC Anderlecht uit België.

Bovendien moet Igor Paixao de volgende verrijking van de Rotterdamse voorhoede gaan worden. De 22-jarige Paixao staat nu nog onder contract bij Coritiba in zijn geboorteland Brazilië, maar een akkoord met Feyenoord komt steeds dichterbij. Dat bevestigt zijn zaakwaarnemer Everson Silva in gesprek met 1908: “Er is een aanzienlijke kans dat Igor voor Feyenoord gaat tekenen. Feyenoord hoeft alleen nog wat details in de onderhandelingen te verbeteren, zoals de betaalwijze. Wij zijn er van overtuigd dat de deal gaat lukken.”

Mohamed Daramy hoeft ook dit seizoen niet te rekenen op een kans bij Ajax. De Deense aanvaller kwam vorig seizoen voor 12 miljoen euro over van FC Kopenhagen en mag in het shirt van de Deense topclub zijn voetbalgeluk gaan hervinden. De Telegraaf schrijft dat de Deense linksbuiten voor een jaar terugkeert naar de club waar het voor hem allemaal begon. Ook transferspecialist Fabrizio Romano maakt melding van de deal. Daramy kreeg in de voorbereiding een nieuwe kans onder trainer Alfred Schreuder, maar leek niet op veel speelminuten te kunnen rekenen.

FC Utrecht heeft deze zomer al de nodige nieuwkomers aan de selectie toegevoegd, maar de Domstedelingen zijn nog niet klaar op de transfermarkt. Mogelijk keert Sean Klaiber terug in Stadion Galgenwaard. Het Algemeen Dagblad schrijft maandagavond: “Intussen oriënteert de clubleiding zich nog altijd op versterking. Ook de naam van de bij Ajax overbodige oud-speler Sean Klaiber is gevallen. Naar verluidt mag hij voor een schappelijke prijs weg uit Amsterdam, waar zijn avontuur op een teleurstelling is uitgelopen.”

De serieuze enkelblessure van Noni Madueke heeft PSV voor een dilemma geplaatst. De Engelsman is minimaal tot aan de WK-start uitgeschakeld, maar het is onzeker of de clubleiding een vervanger aantrekt. Voetbal International bericht: “In deze fase weet PSV nog niet of het de markt opgaat om een vervanger te halen. Het nieuws is nog te vers. Bovendien dienen enkele talenten zich aan. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal kreeg Johan Bakayoko een basisplaats.” Ook Ismael Saibari en Savinho worden gezien als opties.

Buitenland:

De kans is nog altijd groot dat Frenkie de Jong deze zomer opduikt bij Manchester United. De Engelse topclub en FC Barcelona zijn het al enige tijd eens, maar op dit moment ontbreekt alleen nog het jawoord van de Nederlander. Nog wel…SPORT benadrukt namelijk dat De Jong géén ‘nee’ heeft gezegd tegen Manchester United. De oud-Ajacied zou wel degelijk open staan voor United. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Manchester City begon zijn seizoen zaterdag met een domper, want in de Community Shield bleek Liverpool toch iets verder te zijn. Het lijkt erop dat de ploeg van Pep Guardiola nog wel versterking kan gebruiken, want op een aantal posities zijn de wisselmogelijkheden ook nog eens beperkt. Een extra linksachter is bijvoorbeeld welkom na het vertrek van Oleksandr Zinchenko. De trainer had daarvoor zijn zinnen gezet op Marc Cucurella, maar het lijkt er niet op dat The Citizens nog een akkoord zullen vinden met Brighton & Hove Albion. Cucurella is nu namelijk hard op weg naar Chelsea.

TIP: 1.72 als Chelsea begint met een overwinning bij Everton!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Speelt Frenkie komend seizoen bij United?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
90+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie