‘Antony-nachtmerrie komt uit’

Foto: ‘Antony-nachtmerrie komt uit’

Antony wil maar wat graag met Erik ten Hag mee naar Manchester United. De Braziliaanse aanvaller zou er achter de schermen alles aan doen om een zomerse overgang rond te krijgen. Dat Ajax na de transfer van Lisandro Martínez, óók naar United, de vraagprijs opschroefde naar honderd miljoen euro is een dealbreaker voor de Engelsen. 

Volgens Manchester Evening News heeft de clubleiding van United kennis genomen van het standpunt van Ajax. Eerder wilden de Amsterdammers tachtig miljoen euro voor de smaakmaker van vorig seizoen. Nu is dat dus honderd miljoen euro geworden. De belangrijkste reden hiervoor is dat Ajax geen basisspelers meer wil uitzwaaien deze transferperiode. 

Ajax

Er zijn volgens de Engelse media nog twee manieren waarop Antony zijn zomerse transfer wél zou kunnen maken. De eerste is ook niet de meest handige in deze situate: een transferverzoek indienen bij Ajax. Die mogelijkheid heeft Antony altijd, maar aangezien zijn doorlopende contract, uitzicht op een WK én een vrijwel gegarandeerde basisplek bij Ajax lijkt hij zichzelf daarmee in de voet te schieten. 

De clubleiding kan er ook voor kiezen om de onderhandelingen met Ajax opnieuw aan te gaan om de prijs van honderd miljoen euro weer richting de tachtig te krijgen. Aangezien Ajax met Noussair Mazraoui, Ryan Gravenberch (beide Bayern München), Sébastien Haller (Borussia Dortmund) en Lisandro Martínez al vier belangrijke basisspelers verloor, lijkt dat er niet in te zitten. 

Antony

Daardoor is het voorlopig afwachten of er nog beweging komt rondom Antony. De Braziliaanse aanvaller kwam in de Johan Cruijff Schaal-finale tegen PSV nog tot scoren, maar het ziet er niet naar uit dat dit zijn laatste doelpunt voor Ajax is geweest. Een vertrek van Cristiano Ronaldo in de slotweken van de transfermarkt kan de situatie van Antony bij Ajax wél snel doen veranderen. Zonder de Portugese sterspeler is er mogelijk ruimte om een extreem hoge transfersom neer te tellen. 

TIP: Wint Ajax van Fortuna? Dan win jij 1.75x je inzet!

Vertrekt Antony deze zomer bij AJax?

  • Ja
  • Nee
1482+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie