‘Feyenoord heeft goud in handen na toptransfers’

Foto: ‘Feyenoord heeft goud in handen na toptransfers’

Feyenoord haalde deze week een dubbele versterking binnen. De Rotterdammers braken het clubrecord om Quinten Timber naar De Kuip te halen en legden ook nog eens Cruz Azul-spits Santiago Gimenez vast. Timber maakte zijn eerste minuten al tegen CA Osasuna, maar ook de verwachtingen rondom Gimenez zijn hooggespannen. 

Volgens RTV Rijnmond-journalist Dennis van Eersel heeft Feyenoord met Timber goud in handen. “Ik denk dat hij dit seizoen zijn stempel op het middenveld van Feyenoord gaat drukken”, stelde de Feyenoord-volger. “Hij liet met één moment, waarop hij de bal vanaf zijn eigen strafschopgebied perfect op maat op Patrik Walemark gaf, meteen zijn klasse zien.”

Feyenoord

Dat Feyenoord het transferrecord van de club brak om Timber voor ruim acht miljoen euro vast te leggen, zorgde al voor commotie. Van Eersel begrijpt dat wel: “Ik vind het bedrag dat Feyenoord voor hem heeft betaald fors. In het verleden heeft dat vaak genoeg niet goed uitgepakt bij binnenlandse transfers.”

Toch heeft Timber, die een vaste klant is bij Jong Oranje en als speler van FC Utrecht al in beeld was bij bondscoach Louis van Gaal, alles om óók een financieel succes te worden. “Maar bij hem heb ik er vertrouwen in dat het anders gaat zijn. Dit is zonder meer een speler die, mits hij het goed doet, voor veel geld weggaat.”

Timber en Gimenez

Ook van Gimenez verwacht Van Eersel veel, al vindt de journalist dat de Mexicaanse spits voldoende tijd moet krijgen om te aarden in Rotterdam. “‘Laten we niet vergeten dat het bij Marcos Senesi en vooral Luis Sinisterra ook een hele tijd duurde voordat hij echt doorbrak”, stipt hij aan.

Eerst hebben Feyenoord en Gimenez andere doelen: “‘Hij moet sowieso zijn visum nog regelen en daarna worden opgetraind om mee te kunnen op het niveau hier. Dat gaat wel een aantal weken duren. Laten we vooral niet in paniek raken als Gimenez er in zijn eerste duels geen één maakt. Hij moet de tijd krijgen.”

Heeft Feyenoord goud in handen?

  • Ik denk het wel
  • Ik denk het niet
  • Ik moet het nog zien
409+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie