‘Onana-route voor Gorter’: “Ajax zal hem helpen”

Foto: ‘Onana-route voor Gorter’: “Ajax zal hem helpen”

Jay Gorter kreeg zaterdagavond vijf goals om de oren tegen PSV, waaronder een grote blunder voorafgaand aan de 2-3. Volgens Carlo l’Ami krijgt de 22-jarige doelman desalniettemin het vertrouwen bij Ajax.

“Het is nu een mentale kwestie, want over zijn keeperskwaliteiten bestaat geen twijfel”, vertelt de voormalig keeperstrainer van Ajax aan De Telegraaf. “Ik ken Jay zelf niet, maar hoop dat hij mentaal zo sterk is dat hij deze wedstrijd een plekje kan geven en er sterker uitkomt. Ajax zal hem helpen.”

Ajax moet hem zeker niet afschrijven, meent l’Ami. “Op het moment dat André Onana erin kwam, zat ik ook met samengeknepen billen op de bank. Hij had bij Jong Ajax nogal wat capriolen uitgehaald, maar iedereen zag zijn kwaliteiten. Het was Onana of Diederik Boer en mijn advies aan Peter Bosz was voor eerstgenoemde te kiezen. Peter twijfelde en dat begreep ik, want als het mis zou gaan, ging zijn kop eraf en niet de mijne. Toch zat ik op de bank wel te duimen dat de keuze goed zou uitpakken.”

“Hoewel ik niet meer bij Ajax ben betrokken, weet ik zeker dat voor Jay hetzelfde gold als voor André. Namelijk dat hij in de voorbereiding zijn potentie heeft getoond. Maar het lastige voor een hoofdcoach én een keeperstrainer is dat je de laatste vijftien procent daarvan pas écht ziet als hij tijdens een wedstrijd onder die lat staat”, aldus l’Ami, die Ajax niet wil adviseren. “Wat ik wel hoop, is dat Gorter ooit de kans krijgt zich te revancheren. Dat hij kan laten zien dat hij een goede keeper is, want dat is hij.”

TIP: Wint Ajax met 0-2 in Sittard? Win acht keer je inleg via Unibet!

Gaat Gorter slagen bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
306+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie