Bizar incident rond Ajax-PSV: “Schandalig”

Foto: Bizar incident rond Ajax-PSV: “Schandalig”

Er heeft zich een bizar incident voorgedaan rond de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tussen Ajax en PSV. De negenjarige Youp werd aanvankelijk geweigerd bij de Johan Cruijff ArenA vanwege diens kledij.

PSV-iconen René en Willy van de Kerkhof krijgen als oud-internationals regelmatig kaarten voor wedstrijden. Ditmaal had René de tickets uitgedeeld aan Youp en diens vader. Het jongetje besloot een shirt en broek van de Eindhovenaren aan te trekken. “En toen werd hij bij de poort geweigerd”, foetert René in de Willy en René Podcast van Omroep Brabant. “Hij moest een andere broek kopen en het enige wat daar bij de ArenA te koop was, was een Ajax-broek.”

“Ik vind het schandalig! Waar hebben we het over?”, vervolgt Van de Kerkhof. Youp was uiteindelijk de morele winnaar dankzij de 3-5 overwinning van de Eindhovenaren. “Hij was er eerst goed ziek van maar na de wedstrijd was hij weer genezen. Hij zei naderhand: ‘Opa, ik heb die broek wel meteen weggegooid.’ Ik zei: ‘Goed gedaan!'”

Reactie KNVB

De KNVB erkent dat er sprake is van een fout. De tickets waren bestemd voor de gemengde vakken, waar PSV-kleding ‘gewoon’ was toegestaan. “Misschien was er sprake van een overijverige steward, maar dat is niet meer te achterhalen. Het is vervelend, vooral voor de kleinzoon.”

TIP: Wint PSV in Monaco? Win 3,55 keer je inleg via Unibet!

Moet Ajax hierop aangesproken worden?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
534+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie