Engelse media ontploffen over Sarina Wiegman

Foto: Engelse media ontploffen over Sarina Wiegman

Sarina Wiegman won gisteren de finale van het EK Vrouwenvoetbal met haar Engelse dames, na verlenging tegen Duitsland. Daarmee is de bondscoach nu twee keer op rij kampioen geworden; eerst met Oranje, nu met The Three LIons. De Britse media gaan helemaal los over haar.

“Zij is de vrouw die geschiedenis heeft geschreven”, opent de Daily Mail, geciteerd door Voetbal International. “Zij is de vrouw die voetbal thuis heeft gebracht. Zij is de vrouw die dit land de eerste trofee sinds 1996 bezorgde. En ze was ook nog de kalmste vrouw in heel Wembley na het laatste fluitsignaal.”

“Wiegman staat liever niet in de schijnwerpers, maar dat wordt nu onafwendbaar. Toen haar werd voorgesteld dat ze een beroemdheid zou worden nu ze dit toernooi won, lachte ze en zei ze ‘liever niet’. Ze kan het proberen, maar zo makkelijk is het niet meer. Iedereen kent haar naam nu. Ze is een legende.”

‘Meesterlijke zet’

En ook de BBC haalde de loftrompet van stal. “Ze heeft overal kalmte en autoriteit uitgestraald. Zes wedstrijden op rij heeft Wiegman hetzelfde team opgesteld. Ondanks alle discussies. Ze bleef haar eigen ding doen en kan nu wijzen op een grote, zilveren trofee als antwoord daarop. Haar laatste wissel – het inbrengen van Chloe Kelly – was een meesterlijke. Onberispelijk getimed en met maximale impact. Ze maakte de winnende goal en dat was typerend voor Wiegman op dit EK.”

“Het was de kroon op een onvergetelijk EK. Vrouwenvoetbal zal – op de allerbeste manier – nooit meer hetzelfde zijn. De samenleving is dankzij Wiegman veranderd. Deze dag was vreugdevol, vredig, maar had ook nog eens alle spanning die hoort bij een grote finale. Heerlijk beschaafd en gemoedelijk, maar zonder aan sfeer te verliezen. Het was een hele grote aangelegenheid.”

Our Boss

Verder kopt Sky Sports met ‘Our Boss’. “Ze staat nu bekend hoe ze een eenheid in een ploeg creëert. Hoe ze tijdens een toernooi uitstekend gebruik maakt van de kracht van de breedte en iets tot grote hoogte kan brengen. We hebben veel te danken aan Wiegman. Aan haar instinctieve lezing van het spel en hoe ze dat overbracht naar haar team. De eindzege is een combinatie van talent en een manager die weet hoe ze dat moet gebruiken.”

En tot slot The Guardian: “Ze staat bekend om haar meedogenloosheid. Haar eisen waren enorm hoog. En haar wisselspelers maakte opnieuw het verschil, zoals ze ook al ze vaak deden. In een spel met nauwe verschillen telt elk detail. En Wiegman kon dat detail steeds weer vinden.”

TIP: Wedden op voetbalduels? Waag je gok via Unibet en pak €40 aan freebets!

Vind jij vrouwenvoetbal interessant?

  • Ja
  • Neh
181+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
2+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
18+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
10+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
27+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
193+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
43+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
79+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
176+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
71+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
650+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
144+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
40+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
310+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
692+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
120+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
185+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
46+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
316+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
324+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie