‘Groter Van de Beek-drama onder Ten Hag’

Foto: ‘Groter Van de Beek-drama onder Ten Hag’

Manchester United leed gisteren haar eerste nederlaag onder leiding van Erik ten Hag. In de Verenigde Staten was Atlético Madrid te sterk voor de Engelse grootmacht, waar Donny van de Beek opnieuw geen indruk wist te maken op het middenveld van The Red Devils. 

In plaats van de Nederlander, stal een andere oud-Ajacied de hoofdrol op het middenrif. Christian Eriksen werd in de eerste helft nog op de bank gehouden door Ten Hag, maar mocht tegen Atlético alsnog zijn eerste minuten in het shirt van United maken. 

Donny van de Beek

Dat deed de Deense middenvelder met ouderwetse klasse. Binnen vijf minuten had hij de bal al twee keer op het hoofd van een teamgenoot gelegd en had hij, mits de afronding zorgvuldiger was, binnen vijf minuten twee assists bij kunnen schrijven. 

Volgens Manchester Evening News is het vooral een signaal naar Van de Beek, die dit seizoen voor de kansen wilde gaan bij United. Dat hij in Ten Hag een trainer heeft die zijn kwaliteiten kent, is duidelijk. Dat die kwaliteiten óók onder de Tukker niet tot zijn recht komen in het voetbal dat Manchester United wil laten zien, is vooral pijnlijk voor de Nederlander zelf. 

Christian Eriksen

Het Engelse dagblad merkt op dat Van de Beek te weinig heeft laten zien in de voorbereiding om kans te maken op een plek bij de eerste elf. Dat er in Eriksen nu ook een beter alternatief lijkt te zijn op Bruno Fernandes, maakt de situatie van onze landgenoot wederom erg penibel.

Van de Beek wil met oog op het WK natuurlijk weer in beeld komen bij bondscoach Louis van Gaal. De aanvallene midenvelder werd in het tweede deel van het vorige seizoen verhuurd aan Everton, waar hij door een blessure ook niet veel aan spelen toe kwam. Bij United lijken die minuten, afgaande op de berichtgeving in Manchester Evening News, ook niet te komen. 

TIP: Wint United wel van Rayo? Pak 1.75x je inzet!

 

Einde verhaal voor Van de Beek?

  • Ja
  • Nee
490+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie