‘We hebben ook meteen het grootste probleem van Ajax gezien’

Foto: ‘We hebben ook meteen het grootste probleem van Ajax gezien’

PSV en Ajax maakten er in de eerste helft van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal een aantrekkelijke partij van, waarbij de Amsterdammers het heft in handen namen, maar de Eindhovenaren met een voorsprong (1-2) gingen rusten.

In de pauze analyseerde Marciano Vink bij ESPN: “Ze begonnen goed, Bergwijn liet meteen zien waarom hij hier wilde voetballen. Die goal was fantastisch. Wijndal was ook goed in de combinatie en kwam er veel overheen. Maar we hebben ook meteen het grootste probleem achterin gezien bij Ajax: lengte. Volgens mij was het de bedoeling dat Edson Álvarez tegenover Til zou komen te staan. Maar ik denk dat op het middenveld ook heel veel duels gewonnen moesten worden.”

Volgens Kenneth Pérez stonden de Amsterdammers ‘goed in de restverdediging’: “Daardoor kwam PSV er niet uit. Gaandeweg de wedstrijd werd dat minder. Max kwam veel vaker vrij en dan komen er voorzetten op de lange aanvallers van PSV, tegen de kleine verdedigers van Ajax, en dan komt Ajax in de problemen. Gaandeweg de wedstrijd kwam PSV meer in zijn kracht.”

Benítez

PSV-aanwinst Wlater Benítez maakte een paar knappe reddingen: “Hij laat een hele goede indruk achter. De rust die hij ook heeft… Hij wordt in het begin opgejaagd, maar dat lost hij rustig op met de voeten. Dat is niet altijd alles, want je wilt ook graag dat een keeper iets met zijn handen kan. Maar hij is heel rustig en niet onder de indruk: echt prima.”

TIP: Verdien 3.75 keer je inleg als PSV van AS Monaco wint!

Mist Ajax lengte?

  • Ja
  • Nee
395+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie