‘Steven Bergwijn krijgt Ajax-waarschuwing’

Foto: ‘Steven Bergwijn krijgt Ajax-waarschuwing’

Er lonkt dit seizoen een schitterende concurrentiestrijd bij Ajax. Steven Bergwijn lijkt de grootste kanshebber voor de linksbuitenpositie, maar er klinkt ook meteen een waarschuwing voor de recordaankoop.

RTL Nieuws vroeg Theo Janssen wat hij van Bergwijn verwacht. De voetbalanalist is duidelijk: “Simpel: veel goals en assists. Hij is ongelooflijk sterk en heeft een goede passeeractie. En hij zorgt met zijn snelheid en de diepte in zijn spel voor meer gevaar voorin bij Ajax. Maar hij moet wel leveren. Er staat veel druk op ‘m. Want als hij niet presteert, dan zie ik zo Dusan Tadic weer op linksbuiten spelen.

De NOS noemt de rol van Tadic ‘interessant’. Het medium legt uit: “De 33-jarige aanvoerder speelde de afgelopen seizoen vrijwel altijd. Hij was als linksbuiten met 13 doelpunten en 19 assists weer belangrijk, maar ook als spits heeft hij meer dan eens zijn waarde bewezen.”

Tadic

Tegen Shakhtar Donetsk speelde Tadic in de spits en Bergwijn vanaf links. De Serviër claimt zelf geen voorkeur te hebben. Daarbij liet de aanvoerder optekenen: “Het gaat erom dat Ajax wint en wij ook dit seizoen weer de schaal pakken. Als Ajax geen voordeel heeft bij Tadic, dan speelt Tadic niet.”

Ajax-trainer Alfred Schreuder liet evenwel al weten dat Tadic normaliter een zekerheidje is. Ajax telde deze zomer ook veel geld neer voor de terugkeer van Brian Brobbey en wil nóg een spits aan de selectie toevoegen, waardoor de druk op Bergwijn alleen maar zal toenemen.

TIP: Scoort Bergwijn tegen PSV? Win 3,05 keer je inleg!

Gaat hij een sensatie worden bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
384+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie