Schreuder: “Het was een voorrecht om met hem te werken”

Foto: Schreuder: “Het was een voorrecht om met hem te werken”

Ajax-oefenmeester Alfred Schreuder komt in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal een oude bekende tegen. Bij FC Twente én FC Barcelona werkte hij namelijk samen met PSV-goalgetter Luuk de Jong. En dat beviel hem eigenlijk best!

“Ik ken Luuk inderdaad goed”, stelt Schreuder op de persconferentie voorafgaand aan de bovengenoemde partij. “Een prachtige speler en een prachtig mens. Het was een voorrecht om met hem te werken. We kennen zijn kwaliteiten; het is een prima speler en een goede spits.” Maar… verwacht hij ook dat De Jong zaterdag moeilijk te verdedigen is? “Dat hoop ik niet.”

De trainer zegt vervolgens over PSV: “We hebben ze goed bekeken. Je ziet een ander PSV dan de voorbije jaren. Het ziet er goed en stabiel uit. Ik vond het ook leuk om wedstrijden van Ruud (Van Nistelrooy, red.) van vorig jaar bij Jong PSV te zien; om te begrijpen hoe hij dingen doet.”

Fysiek

Schreuder denkt dat de Eindhovenaren op fysiek vlak wat verder zijn dan zijn eigen team: “Er zit bij ons nog heel veel rek in, maar we hebben het maximale gedaan de afgelopen weken. Fysiek en in de samenwerking onderling is er nog veel te doen, maar ik heb al veel goede dingen teruggezien. Op de training vond ik ze vandaag ook een prima indruk maken. Fysiek lopen we misschien iets achter, maar de mentale gesteldheid speelt ook een belangrijke rol en we kunnen vijf keer wisselen. Ik ga dus achteraf niet zeggen dat het daaraan lag.”

TIP: Verdien 7.50 keer je inleg als Luuk de Jong het eerste doelpunt van de wedstrijd maakt!

Verwacht jij veel van De Jong?

  • Ik wel
  • Ik niet
67+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie