TRANSFERUURTJE: Ajax-pinchhitter én Ajax-aanfluiting

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-pinchhitter én Ajax-aanfluiting

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax lijkt zijn gewenste nieuwe pinchhitter gevonden te hebben: Lorenzo Lucca van Serie B-club Pisa! Volgens verschillende Italiaanse media hebben de Amsterdammers zich in ieder geval gemengd in de strijd om de handtekening van de boomlange spits. Voetbal International bericht op de vroege vrijdagmorgen: “Ajax heeft zich verrassenderwijs gemengd in de strijd om Lorenzo Lucca, zo melden diverse media in Italië. De 21-jarige spits van Pisa leek op weg naar Bologna, dat inzette op een verhuurperiode van een seizoen met een optie tot koop van tien miljoen euro. Ajax heeft een verhuurperiode met een hogere koopoptie van elf à twaalf miljoen euro in gedachten.”

Valentijn Driessen vindt het een aanfluiting dat Ajax zoveel geld op tafel heeft gelegd voor twee spelers uit de eigen jeugdopleiding: Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur) en Brian Brobbey (RB Leipzig). Dat schrijft hij op vrijdag in De Telegraaf. “Bij Ajax is de portemonnee in handen van een verzameling groentjes: financieel directeur Susan Lenderink, technisch manager Gerry Hamstra en zijn rechterhand Klaas-Jan Huntelaar”, aldus de journalist. “Van die 85,6 miljoen euro is liefst 47,6 miljoen betaald voor Bergwijn en Brobbey. Twee spelers die Ajax in de eigen opleiding heeft gehad en gratis de deur uitliepen.” Driessen concludeert dus: “Beleidsmatig een aanfluiting. Om ze voor niets te laten gaan en daarna voor zoveel geld terug te halen. Bergwijn valt te billijken. Hij was 13 jaar toen hij door problemen bij Ajax overstapte naar PSV. Brobbey echter weigerde zijn contract in 2021 te verlengen en koos als transfervrije speler voor een vette tekenpremie bij RB Leipzig en gaf Ajax een middelvinger. Waar blijf je als club met eigenwaarde als je zo iemand terughaalt?

Feyenoord heeft donderdagavond de komst van FC Utrecht-middenvelder Quinten Timber bevestigd. De Rotterdammers trekken de portemonnee voor zijn komst, maar er is nóg een grote investering op komst. De Volkskrant schrijft: “Quinten Timber zou Feyenoord liefst 8 miljoen euro kosten. Nooit gaf Feyenoord meer geld uit aan een speler. En voor het aantrekken van de Mexicaan Santiago Giménez zal Feyenoord, als het over het grootste deel van zijn transferrechten wil beschikken, uiteindelijk op ongeveer eenzelfde bedrag uitkomen. Bij die deal loonde zich het netwerk van algemeen directeur Dennis te Kloese, die in Mexico werkte en bijspringt waar hij kan.”

Buitenland:

Frenkie de Jong wil bij FC Barcelona blijven, maar het ziet ernaar uit dat de middenvelder toch echt een handreiking moet doen om dat mogelijk te maken. Volgens voorzitter Joan Laporta past het jaarloon van de international van het Nederlands elftal niet in de nieuwe salarisstructuur van de Catalanen. Op de transfermarkt gaf Barça meerdere tientallen miljoenen euro’s uit aan de komst van Raphinha, Jules Koundé, Robert Lewandowski, Franck Kessié en Andreas Christensen, maar de salarislimiet van La Liga is namelijk te nauw voor de grootmacht. Laporta wordt op vrijdagochtend geciteerd door Voetbal International: “Hij (De Jong dus, red.) wil blijven en we willen dat hij blijft. Dat is het belangrijkste. Maar het is ook duidelijk dat er een nieuwe salarisschaal is en dat alle spelers daar in moeten passen. We proberen spelers de situatie van de club te laten begrijpen. We moeten allemaal een bijdrage leveren. We gaan er alles aan doen om De Jong te laten blijven en we hopen dat de speler er ook alles aan doet om te kunnen blijven.”

Hakim Ziyech is deze zomer opvallend goedkoop op te halen bij Chelsea. Volgens The Daily Mail overweegt de Londense club om akkoord te gaan voor slechts tien miljoen euro. Ziyech verliet Ajax in 2020 nog voor veertig miljoen euro om een avontuur aan te gaan bij Chelsea. Vanaf het begin zat het allemaal tegen. De Marokkaans international raakte meermaals geblesseerd, zag manager Frank Lampard binnen een half jaar vertrekken en met diens opvolger Thomas Tuchel ontwikkelde hij vervolgens geen echte klik. Chelsea lijkt Ziyech na twee seizoenen te willen uitzwaaien. Het prijskaartje lijkt veelzeggend: tien miljoen euro, een kwart van het bedrag dat de Londenaren twee jaar geleden voor hem neertelden. De Britse tabloidkrant benadrukt wel dat Ziyech een transfer in eigen hand heeft in de vorm van zijn salariseisen.

TIP: Verdien 1.44 keer je inzet als Chelsea van Udinese wint!

Ajax-aanfluiting?

  • Vind ik ook
  • Driessen heeft ongelijk!
57+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:00
2+
Dit zijn de opstellingen van Twente en Almere City
17:23
31+
Go Ahead Eagles ontvangt half miljoen van FC Utrecht
17:10
568+
‘Arne Slot geeft groen licht’
17:05
9+
Amber Verspaget verlengt bij Feyenoord
17:00
278+
Nieuwe hoofdtrainer AZ: deze namen zijn in beeld
16:45
161+
‘Van Ginkel hakt knoop door over Vitesse-toekomst’
16:30
89+
‘Financiële dreun voor Ten Hag’
16:15
98+
Nieuw blessuregeval voor Feyenoord-trainer Slot
15:58
12+
Tévez zorgt voor schrik: met spoed opgenomen in ziekenhuis
15:44
166+
Bosz spreekt zich uit over kampioenskriebels en Liverpool-interesse Slot
15:28
428+
‘Ajax-treinramp aanstaande’
15:13
181+
Van den Brom stelt keiharde eis aan Vitesse-terugkeer
15:00
192+
Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Van ‘t Schip switcht, terugkeer Henderson’
14:44
60+
Heerenveen-smaakmaker vraagteken voor PSV-clash
14:30
8214+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
14:16
983+
‘Liverpool doet ferm bod, Te Kloese reageert’
14:00
111+
Het Feyenoord-talent dat klaar is voor hogerop, slapen de clubs?
13:49
173+
“Als de Ajax-spelers dat niet aankunnen, zijn ze dat shirt niet waard”
13:34
161+
Bosz bevestigt horrornieuws: “Kapot van, verschrikkelijk”
13:20
205+
‘Groot gevaar gevaar Liverpool-aanstelling Slot’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie