“Al halen ze er nog vijf, ik ga ervan uit dat ik speel”

Foto: “Al halen ze er nog vijf, ik ga ervan uit dat ik speel”

Joey Veerman wil dit seizoen een nieuwe stap zetten in zijn ontwikkeling als voetballer. En dat gaat hij bij PSV doen als basisspeler, vertelt de spelmaker vol bravoure aan het Algemeen Dagblad. Daarbij maakt de concurrentie hem niets uit…

“Ik heb bewezen dat ik met goals en assists belangrijk kan zijn, maar ook met passing van achteruit”, begint de middenvelder het interview. “We hebben een heel gevaarlijke aanval en ik probeer de bal zo snel mogelijk aan Noni (Madueke, red.) en Cody (Gakpo, red.) te geven en denk dat dat aardig lukt.”

Kan een fitte Érick Gutiérrez zijn status bedreigen? Veerman denkt in ieder geval dat hij ‘gewoon’ op linkshalf blijft staan: “Ik ben de enige die daar op trainingen en in wedstrijden staat. Al halen ze er nog vijf, ik ga ervan uit dat ik speel. Tegen de kleinere clubs zal dat misschien iets aanvallender kunnen en hoef je voor de verdediging niet per se met twee man op een lijn te staan. In de echte topwedstrijden moet je denk ik wel met z’n tweeën naast elkaar komen.” Kan hij dat wel? “Ik heb in Volendam ook op ‘6’ gespeeld en in Heerenveen had ik de rol die ik nu heb.”

Vuile meters

In Friesland zei men nogal eens dat het verdedigende aspect bij hem ontbrak: “Ik denk niet je over mij kunt zeggen dat ik geen vuile meters maak. Bij Heerenveen was daar weleens discussie over, maar ik liep daar juist het meest van allemaal. Dat mensen dat niet zien of iets anders vinden, is prima. Iedereen mag vinden wat hij wil. Gelukkig wisten ze bij de club dat het anders lag.”

TIP: Verdien 9 keer je inzet als Veerman de assistkoning van de Eredivisie wordt!

Verwacht jij veel van Veerman?

  • Ik wel
  • Ik niet
106+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie