Hyballa openhartig na vertrek: “Een totale burn-out”

Foto: Hyballa openhartig na vertrek: “Een totale burn-out”

Peter Hyballa is na anderhalve maand en twee officiële wedstrijden ontslagen bij AS Trencin. De Slowaakse club en de Duitser kwamen dit samen overeen, maar het is opvallend dat hij wéér razendsnel vertrekt bij een club. 

Hyballa heeft een bijzonder grillig carrièreverloop. Aan Voetbal International laat hij weten: “Ik heb met supersterren gewerkt. Met twee vingers in de neus. Maar de infrastructuren waar ik nu in werk… Sjonge, jonge. (…) Dit is een hele koude wereld. Je wordt voor alles verantwoordelijk gemaakt. Maar spelers kan ik niet halen. Op de eerste elf heb ik invloed, verder op niets. Mijn probleem is niet om een team te motiveren. Dat is namelijk mijn grootste talent. Maar het afhankelijk van winnen of verliezen zijn om levensgeluk te vinden, dat is een drama.”

Hyballa kijkt met gemengde gevoelens naar de voetbalwereld: “Hoeveel uren je ook in iemand stopt, je baas kan je als een hond wegsturen. In deze wereld mag je de waarheid niet zeggen. Je moet je mooiste jas aantrekken en je pokerface opzetten. Dat is niets voor mij: ik ben écht. (…) In Denemarken ben ik geterroriseerd door de media. Ik heb daar zelf mijn ontslag genomen, omdat ik het niet meer aankon. Er werden leugens verkondigd en ik verloor het vertrouwen in de journalistiek. Ik zou spelers fysiek bejegend hebben. Ik had ze zogenaamd zelfs in de borst geknepen. Totale onzin, maar ik ontving wel honderdvijftig bedreigingen. Ik kwam in een depressie terecht. Een totale burn-out. Het klinkt dramatisch, maar ik zat er misschien al wel jaren in.”

Ook in Slowakije merkte Hyballa al snel dat het niet werkte. “Iedere dag hier is een last geweest. Nu zeg ik: Peter, we kappen er even mee. Dat voelt raar, maar dit wilde ik al jarenlang. Ik moet een zelfstandige man zijn en dat kan ik ook, want ik ben een vrije geest. Gisteren keek ik hier door de ramen en besloot ik: hier wil ik niet leven. In een stad en land waar ik helemaal geen zin in heb. Ik denk dat ik veel talent heb, heb hard gewerkt om in de top te komen, maar de middenmoot van Polen of Slowakije? Nee, dat is niet waar ik van droomde.”

TIP: Wedden op voetbalwedstrijden? Waag je gok via Unibet en pak €40 aan freebets!

Komt hij nog terug als trainer?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
90+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie