‘Tour de France-winst Jumbo-Visma dankzij Ten Hag’

Foto: ‘Tour de France-winst Jumbo-Visma dankzij Ten Hag’

Heeft oefenmeester Erik ten Hag van Manchester United ook al verstand van wielrennen? Nou, dat weten we eigenlijk niet en de titel van dit artikel gaat ook wel wat ver, maar de Tukker schijnt wel degelijk een rol te hebben gespeeld in de Tour de France-zege van Jumbo-Visma.

Jonas Vingegaard was (de eerder ongenaakbare) Tadej Pogacar de baas en vooral in het tussenstuk tussen de Col du Télégraphe en de Col du Galibier kwam er slim ploegenspel aan te pas om dat voor elkaar te krijgen. Om beurten bestookten Vingegaard en Primoz Roglic de Sloveen, die uiteindelijk brak op de Col du Granon.

Kwam die tactiek misschien uit het kokertje van Ten Hag? Jumbo-baas Richard Plugge vertelt in ieder geval: “Iemand waar ik heel veel aan heb gehad, is Erik ten Hag. Iemand uit een hele andere sport, maar ik wilde van hem begrijpen: hoe kom jij tot tactiek? Wat is voor jou de essentie van jouw sport? Voordat jij een wedstrijdplan maakt, wat zit daar dan achter? Daar heb ik een aantal keer met hem over mogen spreken. Net zoals goede voetbalcoaches goede voetbalspelers tot hun beschikking hebben waarmee ze wedstrijden kunnen winnen, kunnen wij ook plannen maken omdat je goede renners tot je beschikking hebt.”

Huldiging Vingegaard

Tour-winnaar Vingegaard werd gisteren overigens gehuldigd in Kopenhagen, waar hij onthaald werd door zo’n 25.000 uitzinnige landgenoten. Er kwamen zelfs Deense F-16’s aan te pas om hem naar zijn plaats van bestemming te escorteren!

TIP: Verdien 1.80 keer je inleg als Vingegaard ook de Tour van 2023 wint!

Bijzonder?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
139+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie