TRANSFERUURTJE: Ajax-kaping mislukt, dubbele toptransfer Feyenoord

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-kaping mislukt, dubbele toptransfer Feyenoord

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 


Quinten Timber mag zich zéér binnenkort speler van Feyenoord noemen. De middenvelder komt voor een bedrag tussen de acht en tien mijoen euro over van competitiegenoot FC Utrecht, dat Timber ook aan PSV en op het laatste moment óók aan Ajax kon verkopen. Volgens berichtgeving van De Telegraaf zou Ajax op het laatste moment nog geprobeerd hebben om Timber te verleiden naar een terugkeer in de Johan Cruijff ArenA. Timber vertrok aan het begin van vorig seizoen naar FC Utrecht, maar keert ondanks de optie niet terug bij de club uit Amsterdam. 

Feyenoord presenteert op korte termijn ook Santiago Giménez als nieuwe spits. In Mexico zijn ze enthauisast over de overstap. Ciro Procuna, verslaggever bij de Mexicaanse tak van ESPN, is vol lof over de aankoop van Feyenoord. “‘Ik vind Gimenez de meest belovende Mexicaanse aanvaller van de laatste jaren. Ik vind hem de meeste interessante sinds Raúl Jiménez, die momenteel speelt voor Wolverhampton en oud-PSV’er Hirving Lozano, maar die was meer een buitenspeler. Gimenez is meer een spits. Het is snel gegaan. Hij maakt goed gebruik van de minuten die hij heeft gekregen in het huidige seizoen.”

 

Cody Gakpo maakt in de laatste weken van de transfermarkt nog kans op een mooie overstap. De aanvaller van PSV staat al lange tijd in de belangstelling van Arsenal. Nadat de Londenaren achter het net viste bij Serge Gnabry en Raphinha, willen The Gunners het volgens Engelse media gaan proberen bij de ‘goedkope’ optie: de veertig miljoen euro kostende Gakpo. 

Buitenland

De transfersoap van Frenkie de Jong lijkt voorlopig zijn einde nog niet te kennen. Het is algemeen bekend dat FC Barcelona de Nederlander graag wil verkopen, mede door zijn hoge salaris en de rekening van twintig miljoen euro die nog open zou staan. Volgens Spaanse media heeft De Jong aan zijn teamgenoten laten weten dat hij na 1 september ‘gewoon’ speler van FC Barcelona zal zijn. De Nederlander houdt daarmee vast aan de uitspraken die hij eerder deed tijdens het trainingskamp van het Nederlands elftal. 

Jules Koundé mag zich volgens Fabrizio Romano zéér binnenkort speler van FC Barcelona noemen. De Franse verdediger van Sevilla, die lange tijd voor Chelsea leek te gaan kiezen, is de derde miljoenenaanwinst van de financieel noodlijdende Catalanen. Na mega-bedragen voor Robert Lewandowski (FC Bayern München), Raphinha (Leeds United) geeft voorzitter Joan Laporta zijn fiat voor de volgende transfer die tientallen miljoenen euro moet kosten. 

Cristiano Ronaldo en Erik ten Hag hebben volgens Engelse media weer om de tafel gezeten om de toekomst van de Portugees te bespreken. Vanuit ‘Kamp Ronaldo’ is het standpunt over zijn toekomst nog niet veranderd: hij wil nog steeds vetrekken bij Manchester United. Ronaldo is sinds het einde van vorig seizoen bezig om een transfer te forceren. Jorge Mendes, de zaakwaarnemer van de Portugese superster, ging met zijn client al langs de beleidsbepalers van Paris Saint-Germain, Chelsea en Bayern München, maar kreeg overal nul op het rekest. 

Wedden op Eredivisie, La Liga én Premier League-wedstrijden doe je natuurlijk bij Unitbet!

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:35
0+
Eredivisie-held flirt met terugkeer naar PEC Zwolle
11:15
0+
Nederlandse zaalvoetballers plaatsen zich na kwart eeuw weer voor EK
10:50
26+
Spotify-playlists AZ: straatrap en salsa
10:30
53+
‘Depay moet vrezen voor Atlético-exit’
10:15
0+
‘PSV-sterkhouder in belangstelling van drie topclubs’
09:50
65+
‘Feyenoord-plaaggeest staat voor megatransfer’
09:30
75+
Stadion Feijenoord mag miljoenen bijschrijven na besluit van gemeente
09:15
80+
Spaanse pers looft ‘magisch’ Real: ‘Madrid sterft nooit’
08:41
59+
‘Xavi moet snel definitief beslissen over Barça-toekomst’
08:21
693+
City accepteert CL-uitschakeling: ‘Cruijff zei ooit…’
07:50
2303+
Geflopte Ajacied na dramatisch duel uit selectie gezet
07:30
1707+
‘Feyenoord-assistent Hulshoff verlaat Feyenoord voor hoofdtrainerschap’
07:10
825+
‘ManCity wil Premier League-ster als vervanger De Bruyne’
23:45
35+
Sluw Real Madrid onttroont beter Man City na strafschoppen
23:17
426+
Van der Gijp velt vernietigend oordeel over Frenkie de Jong
22:50
55+
Bayern houdt hoop op prijs en haalt halve finale CL ten koste van Arsenal
22:23
152+
Feyenoord-revelatie voelde geen extra druk bij ‘leuke test’
21:56
212+
Scoutende Janssen verrast: ‘We kijken zelfs op dat niveau’
21:40
4648+
‘Erling Haaland maakt transfer van 175 miljoen’
21:19
269+
‘Ajax gaat op Spaanse toer: transferstrijd met Real Madrid’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie