Telegraaf onthult: Feyenoord breekt transferrecord

Foto: Telegraaf onthult: Feyenoord breekt transferrecord

Feyenoord betaalt meer voor Quinten Timber dan het óóit gedaan heeft voor een speler, met die informatie komt De Telegraaf op woensdagochtend naar buiten. De middenvelder komt over van FC Utrecht, dat dus flink casht voor zijn jeugdinternational.

“Quinten Timber (21) speelt dit seizoen voor Feyenoord”, begint het dagblad. “De Rotterdammers bereikten dinsdagavond laat mondeling overeenstemming met FC Utrecht over de transfersom van de middenvelder, die via Ajax en FC Utrecht dus terugkeert op het oude nest. Timber doorliep de vermaarde jeugdopleiding van Feyenoord en levert FC Utrecht naar verluidt 8,5 miljoen euro vast, maximaal 1,5 miljoen euro aan bonussen en een percentage doorverkoop op.”

Dat de Rotterdammers zoveel moeten betalen heeft met twee zaken te maken: “De speler had nog een contract tot de zomer van 2024 bij FC Utrecht en hij is international bij Jong Oranje. Hij zou ook al voorkomen in de plannen van Louis van Gaal voor het WK in Qatar. De verwachting is dat Quinten op termijn nog grotere stappen gaat zetten in zijn carrière en zijn geld dubbel en dwars waard zal blijken. In de jeugdopleiding van Feyenoord waren de coaches het er jaren terug al over eens dat de beide broertjes Timber toptalenten waren.”

Duurste ooit

Timber wordt de duurste Feyenoord-aankoop aller tijden, want hij ‘transfereert’ Marcos Senesi en Danko Lazovic (beiden zeven miljoen euro) uit de boeken. Steven Berghuis en Ridgeciano Haps kostten de Rotterdammers respectievelijk 6,5 en zes miljoen euro.

TIP: Verdien 1.73 keer je inzet als Feyenoord én NAC vanmiddag tot scoren komen!

Duur?

  • Vind ik wel zeg
  • Valt wel mee
317+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie