‘Grootmacht is ideaal voor Cody Gakpo’

Foto: ‘Grootmacht is ideaal voor Cody Gakpo’

We kunnen nog altijd niet met volle zekerheid zeggen dat Cody Gakpo dit seizoen in het Philips Stadion bij PSV speelt. Het Engelse Arsenal wil de linksvoor hebben, al eisen de Eindhovenaren een recordbedrag voor hun pareltje.

Volgens Voetbal International maakt de buitenspeler géén slechte keuze als hij voor The Gunners kiest. Het blad noemt het zelfs een ‘ideaal instapmoment’ in Londen. In het Emirates Stadium zijn Bukayo Saka en Martin Ödegaard vaste waardes, op rechts en op tien, maar op de linkervleugel ligt een vacature…

“Waar er op de rechtsbuiten- en tien-positie duidelijk heerst, is dat niet het geval op links”, aldus het bovengenoemde medium. “Toptalent Gabriel Martinelli maakte daar vorig seizoen de meeste minuten, maar dat was nog altijd minder dan de helft van de mogelijke speeltijd. Tegen sterkere opponenten gaf Arteta dan weer vaker de voorkeur aan Smith Rowe, die in defensief en tactisch opzicht taakbewuster en veiliger speelt.”

Eredivisie-taks

De Eredivisie-cijfers die Gakpo kan overleggen zijn geweldig, maar de Premier League-instapdrempel ligt natuurlijk betrekkelijk hoog… “Uiteraard zal Gakpo bij een overstap naar de Premier League flink wat ‘Eredivisie-taks’ moeten betalen. Op de Nederlandse velden kom je nou eenmaal nét wat makkelijker tot imposante hoeveelheden aan goals en assists dan in de rijkste clubcompetitie in het profvoetbal. Maar de Eindhovenaar liet vorig seizoen qua productiviteit als aangever zien dat hij voor Eredivisie-begrippen al tot de buitencategorie behoort.”

“En in de speelstijl van Roger Schmidt blonk Gakpo als schutter juist weer uit op de momenten dat hij de diepte achter rechtsbacks of centrumverdedigers mocht opzoeken zonder bal”, vervolgt VI. : In beide gevallen vormde hij een ‘mismatch’: de 1 meter 89 lange Gakpo bleek vaak te groot en sterk voor kleinere backs, en was juist weer te rap voor grotere centrumverdedigers.”

TIP: Verdubbel je inleg als Arsenal Crystal Palace verslaat!

Arsenal een goede keuze?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
322+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie