‘Frenkie de Jong wordt afgepersd’

Foto: ‘Frenkie de Jong wordt afgepersd’

Gisteren brak Gary Neville al een lans voor Frenkie de Jong, die schandalig behandeld zou worden door zijn werkgever FC Barcelona. De oud-voetballer van Manchester United riep op: ‘hij moet Barça aanklagen!’ En ook Evgeniy Levchenko springt in de bres voor de Oranje-international.

De voorzitter van de Nederlandse spelersvakbond VVCS vindt de manier waarop de Catalanen omspringen met hun contractspeler ‘waanzinnig’. De Jong heeft nog geld tegoed van zijn werkgever (naar verluidt zo’n twintig miljoen euro), maar die vindt juist dat hij genoegen moet nemen met een salarisvermindering…

Levchenko stelt dat de internationale spelersvakbond (FIFPro) in moet grijpen: “Ik vind dat een vakbond alle spelers moet beschermen. Nu wordt een speler door een club in het nauw gedreven en weggejaagd. Dan is het aan een internationale vakbond om op te staan.”

Een statement van de FIFPro is volgens hem de enige mogelijkheid: “Als Barcelona zijn salaris blijft betalen, is er contractueel ook niets mis.” Wat natuurlijk wel zou kunnen gebeuren, is dat De Jong op de bank wordt gezet wegens ‘sportieve gronden’: “Maar voor de loopbaan van een jonge speler is dat funest. Dat maakt het een soort afpersing.”

“Dramatisch!”

Levschenko is van mening dat De Jong ‘nee’ moet zeggen tegen een salarisverlaging: “Ik zou ‘nee’ zeggen. Barcelona heeft de volledige verantwoordelijkheid. Het iangetermijnbeleid van de club is dramatisch en het is waanzinnig als spelers voor de financiële puinhoop moeten boeten. Hij voelt zich nu net thuis daar en begrijpt de cultuur, dus ik snap ook dat hij niet weg wil.”

TIP: Verdien 1.71 keer je inzet als Barça van Juventus wint!

Wordt hij afgepersd?

  • Eigenlijk wel
  • Vind ik niet
660+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie