Mazraoui: ‘Dat is het verschil met Ajax’

Foto: Mazraoui: ‘Dat is het verschil met Ajax’

Noussair Mazraoui speelde in het voorbije voetbalseizoen natuurlijk voor Ajax, maar nu komt de Marokkaanse vleugelverdediger uit voor Bayern München. En bij Der Rekordmeister gaat het er wel anders aan toe dan in de Johan Cruijff ArenA.

In een interview met TZ vertelt de oud-Ajacied: “De Duitse stijl is anders dan ik gewend ben.” De voorbereiding valt hem, fysiek gezien, best zwaar: “Hier ga ik van profiteren naarmate het seizoen vordert. De intensiteit is hier hoger dan bij Ajax. De voorbereiding is ook korter. In korte tijd moet ik hetzelfde niveau bereiken als waar ik bij Ajax normaal vijf weken aan zou hebben gewerkt.”

Vanwege zijn transfervrije status had Mazraoui nogal wat opties: “Maar toen Bayern me benaderde, was dat geen moeilijke beslissing. Ik vertrouw op mijn gevoel en toen ik de trainer sprak, was dat juist. Voor mij is Bayern een van de beste, zo niet de beste, club ter wereld. De clubleiding gaf me geen standaardpresentatie, maar reageerde heel persoonlijk. Ik was onder de indruk van Nagelsmann, maar ook van de directie. Ik kreeg meteen een concreet idee bij hun plannen. Ik kon de plannen van de coach visualiseren. Het was het beste gevoel dat ik kon hebben.”

Hij doet de plannen van zijn coach uit de doeken: “Nagelsmann verwacht dat ik speel zoals ik altijd doe: als moderne vleugelverdediger. Mijn acties moeten de tegenstander verrassen.”

‘Super Cup winnen!’

Binnenkort speelt Bayern tegen RB Leipzig om de Duitse Super Cup: “Ik wil niet alleen klaar voor die wedstrijd zijn, maar hem ook winnen. Ik wil alles winnen wat mogelijk is. Als ik de kwaliteiten van ons team zie, kunnen we iedere titel grijpen: de Bundesliga, de DFB Pokal, de Super Cup en zelfs de Champions League. Ik geloof erin en vind dat we moeten streven naar het allerhoogste.”

TIP: Verdien bij Unibet 1.95 keer je inzet als Bayern de Super Cup wint!

Gaat het er bij Bayern intenser aan toe?

  • Ja, logisch toch?
  • Volgens mij niet
347+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie