TRANSFERUURTJE: Druk op Ajax-megadeal, Memphis-drama

Foto: TRANSFERUURTJE: Druk op Ajax-megadeal, Memphis-drama

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Volgens journalist Chris Wheeler van The Daily Mail speelt er nog altijd iets tussen Manchester United en Antony. Het standpunt bij Ajax blijft echter onveranderd: de Amsterdammers willen hun Braziliaanse rechtsbuiten niet verkopen. H2 (Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra) hanteert een vraagprijs van liefst tachtig miljoen euro, maar Wheeler meldt op dinsdag dat de beide beleidsbepalers flink onder druk worden gezet door het management van de vleugelflitser. Zijn zaakwaarnemers hopen flink wat miljoenen van het genoemde bedrag af te kunnen knibbelen. Daarnaast stelt de journalist dat de transfer niet afhankelijk is van de toekomst van Cristiano Ronaldo. De Portugese superster wil vertrekken bij The Red Devils, maar staat nog altijd op de loonlijst op Old Trafford. ‘Transfergoeroe’ Fabrizio Romano laat overigens een iets ander geluid horen. Volgens de Italiaan speelt Ajax namelijk ‘hard ball’ en is er géén onderhandelingsruimte. Het management van Antony kan hoog springen of laag springen, maar het is tachtig miljoen euro of anders niet!

Het is PSV gelukt om Érick Gutiérrez te verleiden tot een nieuw contract. Volgens het Eindhovens Dagblad is de middenvelder ‘na stevige onderhandelingen’ akkoord gegaan met het aanbod van de Eredivisie-topclub. PSV gaat Gutiérrez tot medio 2025 op de loonlijst plaatsen, zo hebben beide partijen mondeling afgesproken. Binnenkort zal het contract officieel worden ondertekend. Met deze verlenging zet de club op korte en lange termijn een belangrijke stap. Het ED bericht: “‘Guti’ groeide vorig seizoen uit tot een heel belangrijke schakel bij PSV, nadat hij de jaren daarvoor nogal eens kwakkelde met blessures. Onder Roger Schmidt, die hem belangrijk maakte, veranderde alles en besliste hij onder meer de bekerfinale met een belangrijke goal in Eindhovens voordeel.”

AZ hoopt Jesper Karlsson deze zomer in Alkmaar te houden. De nummer vijf van vorig seizoen zou daarom een miljoenenbod uit Spanje van de hand hebben gewezen. AZ raakte in de zomer van 2021 een heleboel smaakmakers kwijt en moest daardoor de play-offs in om Europees voetbal af te dwingen. Deze zomer werd vooral naar Karlsson gekeken, maar de clubleiding hoopt een nieuw doemscenario te voorkomen. Naar verluidt is een vertrek in Alkmaar vooralsnog onbespreekbaar. Een aantal journalisten heeft vernomen dat Celta de Vigo vorige week een bod heeft neergelegd. Er zou tien miljoen euro zijn geboden, maar dit werd door AZ afgewimpeld. Op dit moment wil de clubleiding dus niet meewerken, al liet de aanvaller tegenover Fotbollskanalen weten open te staan voor een nieuw avontuur.

Buitenland:

Het ligt alleszins voor de hand dat Memphis Depay deze transferzomer nog vertrekt bij zijn werkgever FC Barcelona. Maar het is de grote vraag of zijn situatie er wel beter op wordt… En dat zóú verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Volgens El Mundo Deportivo is Juventus in de markt voor de aanvaller. De Oude Dame raakte Álvaro Morata kwijt en is op zoek naar een stand-in voor Dusan Vlahovic. Met de nadruk op het woord ‘stand-in’ dus… Kiest Memphis voor een transfer naar Turijn, dan hoeft hij niet te rekenen op al te veel speeltijd. In dat geval komt hij dus van de regen in de drup.

Het bovengenoemde dagblad stelt overigens dat Depay wel meer opties heeft. Tottenham Hotspur zou nog altijd interesse hebben in een samenwerking, net als de volledige top vier van de Serie A (inclusief Juventus). Memphis is ambitieus en zou vooral oren hebben naar een verhuizing naar Turijn, maar (zoals eerder gesteld) het is hoogst twijfelachtig of dat wel de beste optie is. En dan doelen we natuurlijk vooral op het wereldkampioenschap van eind dit jaar in Qatar. Onlangs besloot bondscoach Louis van Gaal om Georginio Wijnaldum te passeren voor het Nederlands elftal omdat de middenvelder niet aan de bak kwam bij zijn werkgever Paris Saint-Germain, en het is natuurlijk niet uitgesloten dat de geschiedenis zich herhaalt…

TIP: Verdien 3.20 keer je inzet als Juventus van Barcelona wint (vriendschappelijk)!

Memphis naar Juventus?

  • Moet hij doen
  • Moet hij niet doen
190+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie