“Zelfs tegen Zwitserland paste Oranje zich aan”

Foto: “Zelfs tegen Zwitserland paste Oranje zich aan”

Het is natuurlijk de grote vraag of er nog wel draagvlak is voor een langer verblijf van Mark Parsons als bondscoach van de Oranje Leeuwinnen. Het Europees kampioenschap draaide uit op een sof voor de dames, die geen écht goede wedstrijd speelden.

De Telegraaf deelt dan ook een 5 uit aan de keuzeheer als rapportcijfer: “De bondscoach sprak steeds over ‘in het toernooi groeien’. Logisch, aangezien Oranje richting het EK vanwege blessuregevallen nooit in een vaste opstelling speelde. Bij de start van de voorbereiding was eindelijk iedereen beschikbaar, maar sindsdien werden te weinig logische keuzes gemaakt.”

“Parsons heeft middenvelders en aanvallers tot zijn beschikking die over de hele wereld worden gevreesd”, vervolgt het dagblad. “Waarom die dan niet in hun kracht zetten, waarom niet een speelstijl kiezen die bij hun kwaliteiten aansluit? Nu werd juist vaak gekeken naar de tegenstander. Zelfs tegen Zwitserland, de nummer twintig van de wereld, paste Oranje zich aan. Mentaal werkt zoiets sowieso ook door.”

Daniëlle van de Donk zei: “Het leek wel of we bang en nerveus waren.” En De Telegraaf haakt daarop in: “Het inpassen van jong talent, waar Parsons prat op gaat, gebeurde uiteindelijk enkel noodgedwongen. Dit Oranje leek in niets op de succeselftallen van 2017 en 2019.”

TIP: Verdien 1.85 keer je inzet als Engeland van Zweden wint in de halve finale!

Vind jij een 5 nog te hoog?

  • Ik wel
  • Ik niet
101+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie