‘Dortmund worstelt met Haller-situatie’

Foto: ‘Dortmund worstelt met Haller-situatie’

Borussia Dortmund worstelt met de situatie van Sébastien Haller. De Bundesliga-club voert interne discussies over het al dan niet aantrekken van een vervanger voor de spits.

Dortmund verkocht Erling Braut Haaland deze zomer aan Manchester City en spendeerde een deel van de transfersom voor de komst van Haller. De van Ajax afkomstige spits werd tijdens de voorbereiding echter getroffen door barslecht nieuws: teelbalkanker. Het hersteltraject is inmiddels van start gegaan, maar het is onduidelijk hoe dit afloopt.

Volgens het Duitse Sky Sport gaat Dortmund aan de hand van de herstelduur bepalen of er een nieuwe spits nodig is. Achter de schermen zijn al vier opties in beeld gebracht: Mauro Icardi (Paris Saint-Germain), Jhon Córdoba (FK Krasnodar), Krzysztof Piatek (Hertha BSC) en Edin Dzeko (Internazionale).

Klassieke nummer negen

Dortmund wil bij voorkeur een klassieke nummer negen aan de selectie toevoegen, mocht het over willen gaan tot actie op de transfermarkt. Van alle genoemde spelers is Córdoba het makkelijkst haalbaar. De FIFA-regels schrijven immers voor dat spelers uit Oekraïne en Rusland door de oorlog relatief soepel kunnen worden opgepikt.

Onlangs viel ook de naam van Luis Suárez in relatie tot Dortmund. De transfervrije Uruguayaan lijkt op dit moment geen concrete optie te zijn.

TIP: Wint Dortmund de Duitse beker? Win vijf keer je inleg via Unibet!

Moet Dortmund een nieuwe spits halen?

  • Ja
  • Nee
179+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie