‘Dit was niet het voetbal waar wij zo trots op waren’

Foto: ‘Dit was niet het voetbal waar wij zo trots op waren’

Hoe je het ook wendt of keert: de Oranje Leeuwinnen maakten geen beste beurt op het Europees kampioenschap voor vrouwen. Ze werden uiteindelijk uitgeschakeld door Frankrijk (0-1 na extra tijd), maar het voetbal was gewoon niet goed.

“Niet het voetbal waar wij zo trots op waren. Met vlagen zit het er wel in”, wordt Daniëlle van de Donk geciteerd door het Algemeen Dagblad. In haar optiek speelde Oranje te verdedigend. En dat terwijl bondscoach Mark Parsons voor aanvallend voetbal claimt te staan: “Misschien hebben we daarin net een iets andere optiek.”

Parsons paste zich op het EK vaak aan aan de tegenstander: “Ik vind dat je altijd moet uitgaan van eigen kracht. Je moet geloven in wat je kán.” Dat wordt beaamd door Jill Roord: “Ik ben van mening dat als je gaat voetballen, je gewoon kans hebt. Dat zag je zeker in de tweede helft terug tegen Frankrijk. We zijn hartstikke goed als we gaan voetballen. Doe je dat niet, dan krijg je het lastig. Dat geldt voor elke wedstrijd. Onze kracht is voetbal, dat is altijd zo geweest. Dat we nu te weinig hebben gevoetbald komt niet alleen door Mark, maar ook door onszelf.”

Heeft Roord eigenlijk wel wat geleerd van Parsons? “Pff. Ja, eh… dat vind ik een lastige vraag. Wat hij heel goed kan is veel overtuiging erin gooien. Ik vind wel dat we echt een team zijn en voor elkaar door het vuur gaan. Ik denk dat hij dat heel goed heeft overgebracht.”

TIP: Verdien 1.85 keer je inzet als Engeland op het EK van Zweden wint!

Moet Parsons ontslagen worden?

  • Ja
  • Nee
32+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie