‘Ten Hag snapt er helemaal niks van’

Foto: ‘Ten Hag snapt er helemaal niks van’

Oefenmeester Erik ten Hag heeft bij zijn nieuwe club Manchester United best een aantal veelbelovende jonge voetballers onder zijn hoede. Zidane Iqbal (19 jaar oud) is daar één van en het talent krijgt tot nog toe behoorlijk veel speeltijd van de Tukker.

De coach zit de jongeling ook flink op de huid, want onlangs schreeuwde hij hem op de training toe: “Keep the ball on the floor… ZIDANE! HEY! Keep the ball! F***ING RUBBISH!!” Dat geeft echter een vertekend beeld, want de voormalige Ajax-trainer is flink onder de indruk geraakt van de kwaliteiten van Iqbal.

Voetbal International schrijft op zondag: “Ten Hag houdt Iqbal kritisch in de gaten, vooral ook omdat hij zoveel potentie ziet bij de technicus. Iqbal traint al sinds de start van de voorbereiding mee bij het eerste elftal van United en maakte direct indruk op de nieuwe manager. Volgens de Engelse tabloids heeft Ten Hag intern al laten weten dat hij niet begrijpt waarom Iqbal niet al meer kansen in het eerste elftal heeft gekregen. Vooralsnog staat de teller voor de middenvelder op slechts een (zéér) korte invalbeurt in een officiële wedstrijd. Ten Hag merkt echter dat het exponent uit de United-opleiding iets bijzonders heeft en wil daar zelf graag meer van zien.”

Droom

Iqbal (zoon van een vader uit Pakistan en een moeder uit Irak) zelf reageerde onlangs op zijn aanwezigheid in de hoofdmacht bij The Red Devils: “Dit is alles wat ik wilde sinds ik een kind ben. Het is heel surrealistisch om het nu allemaal mee te maken en het is moeilijk om te omschrijven hoe dit voor mij voelt. Ik speel hier al jaren en hou van deze club. Als ik het shirt aantrek, met nummer 55 op mijn rug en het logo op de voorkant; dat is gewoon een enorme eer. Ik ben ontzettend dankbaar.”

TIP: Verdien 4.05 keer je inleg als United gelijkspeelt tegen Brighton & Hove Albion!

Goed dat hij talenten de kans geeft?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
547+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie