Til merkt verschil tussen PSV en Feyenoord

Foto: Til merkt verschil tussen PSV en Feyenoord

Guus Til was vorig seizoen een belangrijke kracht voor Feyenoord, maar verdedigt dit seizoen de clubkleuren van concurrent PSV. De aanvallende middenvelder, die overgenomen werd van het Russische Spartak Moskou, gaat in gesprek met ESPN in op de eerste Eindhovense weken. 

Til maakte vorig seizoen al de overstap naar de Eredivsie. Na een aantal ongelukkige jaren in Moskou hervond de aanvallende middenvelder in het shrit van Feyenoord het voetbalgeluk. Met 21 doelpunten en vijf assists in 42 westrijden was de Nederlander ook van grote meerwaarde. 

Feyenoord en PSV

Til kon bij Feyenoord blijven, maar koos uiteindelijk toch voor een overgang naar Eindhoven. “Natuurlijk was de keuze lastig”, zei Til bij ESPN. “Ik heb een ontzettend mooie tijd gehad bij Feyenoord, maar voor mij is stabiliteit belangrijk. En natuurlijk is het sportief nog een stapje hoger. Arne Slot was ontzettend sportief.”

Er staat een team vol met kwaliteit, vindt Til. “We zijn ontzettend gevaarlijk in de counter. Als we druk zetten en die bal gaat het midden in, dan weet je dat Ibi (Ibrahim Sangaré, red.) met zijn power die bal gaat veroveren. Dan gaan de motoren op de flanken draaien (Cody Gakpo en Noni Madueke, red.)”

Johan Cruijff Schaal

De eerste signalen zijn positief, maar er is nog veel werk te verrichten. “Zo komen we nu aan onze kansen. Maar we moeten stappen maken om ook tijdens het spel nog dominanter te worden. We moeten gevarieerder worden.”

Til kijkt uit naar de eerste officiële wedstrijd voor PSV, de Johan Cruijff Schaal-finale tegen Ajax. De middenvelder kijkt echter ook al verder dan dat prestigieuze duel: “De strijd om de Johan Cruijff Schaal is belangrijk, maar de voorronde van de Champions League is nóg belangrijker. Het zijn twee ontzettend belangrijke wedstrijden.”

TIP: PSV wint van Emmen? De odd is 1.17x!



Gaat Til het maken bij PSV?

  • Denk he twel
  • Denk het niet
524+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie