TRANSFERUURTJE: Ajax-stunt, Feyenoord zet alles op alles

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-stunt, Feyenoord zet alles op alles

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax heeft al flink wat (tientallen) miljoenen euro’s uitgegeven op de transfermarkt, maar de Amsterdammers zijn nog niet klaar met kopen. Er moet immers nog een targetman naar de Johan Cruijff ArenA komen, een soort pinchhitter. Onlangs kwam de naam van Martin Braithwaite (FC Barcelona) opeens bovendrijven en dat was niet voor niets. Oefenmeester Alfred Schreuder vertelt namelijk aan Voetbal International: “De naam van Martin Braithwaite noemen jullie? Ik vind hem wel interessant, maar dat is niet echt een pinchhitter. Dat vind ik meer het type Brobbey. Als bij ons niets gebeurt, denk ik niet dat zo’n type zal komen. Ik wil Martin, die ik overigens niet heb gesproken, op voorhand niet direct al definitief doorkruizen. Maar we zoeken meer een stormram.”

Ajax heeft Francisco Conceição voor vijf miljoen euro (zijn gelimiteerde transfersom) op de kop getikt bij FC Porto en volgens oefenmeester Alfred Schreuder mogen we wel wat van de ‘opvolger van (de begeerde) Antony’ verwachten… Volgens de trainer hebben de Amsterdammers namelijk een fantastische slag geslagen… Aan Voetbal International vertelt hij: “Francisco Conceição is een fantastische één-tegen-één-speler, met een goede dribbel. Hij is jong, heeft ongelofelijk veel potentie en een goede mentaliteit. Hij verlaat FC Porto en zijn vader (oud-voetballer Sergio Conceição, de trainer van de Liga NOS-topclub) omdat hij Ajax echt als een grote club en een stap vooruit ziet. Hij kiest bewust voor Ajax. Dat vind ik prachtig. Het tekent zijn mentaliteit.”

Feyenoord heeft Sebastian Szymanski binnen en de Pool (die overkomt van Dinamo Moskou) wordt hoogstwaarschijnlijk vandaag al in De Kuip gepresenteerd rond het oefenduel met Olympique Lyon. Maar de Rotterdammers zijn natuurlijk nog niet klaar op de transfermarkt. De Mexicaanse spits Santiago Giménez is het volgende grote doelwit, aldus De Telegraaf: “De komst van deze 1.82 lange centrumspits, die al zeven interlands achter zijn naam heeft staan en zijn hoop heeft gevestigd op het WK in Qatar, is nog niet zeker. Maar de Rotterdammers doen er wel alles aan om de zoon van de vroegere Argentijnse profvoetballer Chaco Giménez (ex-Boca Juniors) naar Feyenoord te halen.”

Buitenland:

Georginio Wijnaldum vertrekt bij Paris Saint-Germain en voegt zich bij de selectie van oefenmeester José Mourinho bij AS Roma. Dat is in ieder geval wel de verwachting. De Italianen huren de middenvelder mét een optie tot koop. Volgens de website Goal gaat PSG echter wel héél erg ver om de international van het Nederlands elftal (in de voorbije interlandperiode gepasseerd door bondscoach Louis van Gaal) te lozen. In het Parc des Princes verdient Gini een gigantisch salaris (tien miljoen euro per jaar) en dat kan Roma niet ophoesten. Daarom schieten de steenrijke Parijzenaars maar te hulp: naar verluidt blijven zij Wijnaldum de helft van zijn loon (vijf miljoen euro per seizoen dus) doorbetalen. Alles om Gini kwijt te raken, klaarblijkelijk…

FC Barcelona en Manchester United hebben al lang en breed een akkoord bereikt over een transfer van Frenkie de Jong naar Old Trafford. Maar de middenvelder zelf wil helemaal niet naar de Premier League transfereren, want hij heeft het naar zijn zin in Catalonië. Sjoerd Mossou voorziet deze transfersoap van commentaar in zijn column in het Algemeen Dagblad: “De Catalaanse club doet er alles aan om Frenkie richting de uitgang te duwen, want dat biedt wat ruimte om – in tijden van ongekende financiële chaos – wéér een lukraak zooitje aanvallers te kopen. Dat het contract van concurrent Sergio Busquets nota bene volgend seizoen afloopt? Dat De Jong sportief gezien bij iedere trainer onomstreden is? Het doet er allemaal niet toe. De voetballer wordt als een abstract kunstwerk verhandeld, van de ene steenrijke malloot naar de andere.” Er is alleen één klein probleempje… “Frenkie wil helemaal niet naar Manchester. Ze bekijken het maar in die grauwe stinkstad, met dat stuurloze marketingclubje van ze, dat nota bene niet eens Champions League speelt.”

TIP: Verdien 2.05 keer je inleg als Barça van Juventus wint!

Moet Ajax Braithwaite halen?

  • Ja
  • Nee
133+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie