‘Ik durf het zeker aan met Devyne Rensch’

Foto: ‘Ik durf het zeker aan met Devyne Rensch’

Bij Ajax is er wel het een en ander te doen om de rechtsbackpositie. Noussair Mazraoui heeft zich inmiddels natuurlijk bij de selectie van Bayern München gevoegd, maar zijn beoogde vervanger Devyne Rensch laat nog geen geweldige dingen zien…

Moeten de Amsterdammers een nieuwe rechtervleugelverdediger binnenhalen? Oefenmeester Alfred Schreuder denkt van niet, zegt hij tegen Voetbal International: “Ik vind Rensch in potentie een heel goede speler. Dat heeft hij een paar jaar geleden al laten zien. Van Noussair Mazraoui en Sergiño Dest wisten we het in het begin ook niet of zij het niveau in de Champions League aankonden. Voetbal is ook dingen ervaren. Ik durf het zeker aan met hem. Als hij fit blijft, dan heeft hij heel veel potentie.”

Daar voegt de nieuwe Ajax-coach snel aan toe: “Hij moet nog wel stappen maken. Maar Mazraoui heeft in het begin ook problemen gehad. Ik kan zo een paar wedstrijden opnoemen waarin hij verdedigend niet goed stond. Maar als je ziet wat hij gaf en wat Rensch kan geven… Ik ben altijd voorstander van wat een speler ons gaat geven en niet wat hij niet kan. Rensch speelt bij Ajax vanwege bepaalde kwaliteiten. Daarop moet de trainer hem beoordelen. En de trainer moet hem helpen in dingen die hij kan verbeteren. Verdedigende stabiliteit, dat moet hij bijvoorbeeld verbeteren. Dat weet hij ook, maar dat zijn normale processen.”

Versterking?

Schreuder trekt een vergelijking: “Die maakt Owen Wijndal aan de andere kant ook door. Of er nog een versterking op rechts achterin bijkomt? We praten dagelijks bij Ajax met elkaar over de selectie. Over specifieke posities ga ik niets zeggen.”

TIP: Verdien 8.15 keer je inleg als Ajax gelijkspeelt tegen Fortuna Sittard!

Had jij meer verwacht van Rensch?

  • Ik wel
  • Ik niet
124+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie