TRANSFERUURTJE: Ajax-nachtmerrie, Feyenoord-deadline

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-nachtmerrie, Feyenoord-deadline

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax heeft via de clubkanalen officieel de terugkeer van Brian Brobbey bekendgemaakt. De aanvaller wordt overgenomen van RB Leipzig en tekent in Amsterdam een contract tot medio 2027. Ajax was al langer bezig met de terugkeer van Brobbey, die zelf ook dolgraag terug wilde naar Amsterdam. De aanvaller maakte in de vorige transferzomer nog transfervrij de overstap naar Leipzig, maar kon nooit aarden in Duitsland. In de winterstop keerde Brobbey op huurbasis al terug bij Ajax, dat hem deze zomer dus weer definitief heeft overgenomen van RB Leipzig.

Ajax moet nog altijd rekening houden met een volgende nachtmerrie. Volgens talkSPORT is een vertrek van Antony naar Manchester United nog altijd een serieuze optie. Al sinds de aanstelling van Erik ten Hag als United-manager worden verschillende Ajax-spelers aan de Engelse topclub gelinkt. Lisandro Martínez heeft inmiddels getekend op Old Trafford, maar Antony staat ook nog altijd op het wensenlijstje. Transferinsider Alex Crook spreekt zich namens talkSPORT uit over de huidige situatie. Crook laat optekenen: “Er zijn wat berichten voorbij gekomen dat de interesse van Manchester United in hem voorbij zou zijn. Ik was in de veronderstelling dat hij alleen een optie zou zijn indien Cristiano Ronaldo vertrekt, maar dat is mogelijk niet het geval. Van een zeer betrouwbare bron heb ik vernomen dat Manchester United nog serieus probeert om Antony naar de Premier League te halen.”

De Pool Pool Sebastian Szymanski is nagenoeg binnen voor Feyenoord, maar het is onzeker of Santiago Giménez hem volgt. De Rotterdamse club zou Cruz Azul inmiddels hebben geconfronteerd met een deadline. Het Mexicaanse ESPN weet te onthullen dat Feyenoord een goed bod heeft neergelegd, maar daar een beperkte bedenktijd aan toe heeft gevoegd. Naar verluidt gaat het om een bod van drie miljoen euro voor de helft van diens transferrechten. Voor het einde van de week wil men duidelijkheid uit Mexico.

Buitenland:

De kans is groot dat de Nederlanders deze zomer van de loonlijst verdwijnen bij FC Barcelona. Na Luuk de Jong lijken ook Frenkie de Jong en Memphis Depay op weg naar de uitgang. De Jong en Memphis willen Barcelona bij voorkeur trouw blijven deze zomer. Voor beide Nederlanders is de Catalaanse broodheer een droomclub, maar vanwege de financiële perikelen wil de clubleiding bij voorkeur overgaan tot een transfer. Op hun positie(s) denkt de club bovendien een goede bezetting te hebben. SPORT meldt dat trainer Xavi Hernández het trainingskamp in de Verenigde Staten niet alleen dient te gebruiken ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Naar verluidt moet de opvolger van Ronald Koeman met beide Nederlanders een slechtnieuwsgesprek gaan voeren. De mededeling zal duidelijk zijn: vertrekken is de beste optie.

De toekomst van Hakim Ziyech ligt waarschijnlijk niet bij AC Milan. De kampioen van Italië toonde de afgelopen tijd serieuze interesse, maar Chelsea laat hem niet naar San Siro verhuizen. Ziyech wil Chelsea na twee moeizame seizoenen verlaten. Zijn Londense broodheer toonde de bereidwilligheid om mee te werken, maar volgens The Times wil men alleen meewerken als het om verkoop gaat. De Premier League-club betaalde veertig miljoen euro voor hem in 2020 en wil daar nu een mooi bedrag voor terug. AC Milan ziet dat echter niet zitten. De Italiaanse topclub wil deze zomer geen grote investering doen om een nieuwe middenvelder binnen te halen, waardoor een huurcontract met optie tot koop de voorkeur geniet. Mocht Chelsea niet alsnog meewerken, dan dreigt men de stekker uit de gesprekken te trekken.

TIP: Verdien 3.50 keer je inleg als Duitsland het EK voor vrouwen wint!

Gaan De Jong en Memphis weg bij Barça?

  • Alleen De Jong
  • Alleen Memphis
  • Allebei
  • Allebei niet
63+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
20+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
9+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
39+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
545+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
141+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
279+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
329+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
301+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
33+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
111+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
28+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
416+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
107+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
642+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
248+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
12+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
625+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
394+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1454+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie