‘Barcelona dankzij megadeal verlost van La Liga-regel’

Foto: ‘Barcelona dankzij megadeal verlost van La Liga-regel’

FC Barcelona heeft opnieuw een deel van de uitzendrechten van de club verkocht. De Catalaanse topclub is daardoor verlost van een aantal strikte regels van La Liga.

Het Amerikaanse Sixth Street kocht eerder al tien procent van de uitzendrechten en daar komt nu vijftien procent bovenop. Barcelona krijgt daardoor de beschikking over vierhonderd miljoen euro. Volgens SPORT vervalt daardoor een aantal strikte regels in La Liga, waaronder de zogeheten 1/3-regel. Op dit moment mag Barcelona een derde van transferinkomsten herinvesteren, maar nu mag de club het volledige bedrag weer uitgeven.

Voetbal International bericht: “Concreet: als Frenkie de Jong voor een denkbeeldig bedrag van 100 miljoen euro vertrekt naar Manchester United, mag Barcelona dat volledige bedrag aanwenden om transfers te doen. Voorheen zou de club bij een transfer van 100 miljoen euro slechts 33 miljoen euro mogen herinvesteren op de transfermarkt.”

Eerder ging het zelfs maar om een kwart.

Eind juni werd al 207,5 miljoen euro vrijgespeeld door tien procent van de uitzendrechten te verkopen. De gesprekken over het tweede deal verliepen moeizamer, ook omdat er toestemming was van de Amerikaanse bank Goldman Sachs. Volgens SPORT is de bank akkoord nu honderd miljoen euro van de lening van 525 miljoen euro is afgelost.

De financiële problemen zijn overigens nog niet opgelost. Er moet nog een derde injectie plaatsvinden, waarbij verschillende opties zijn. Een transfer van Frenkie de Jong zou een oplossing kunnen zijn, maar ook de verkoop van een gedeelte van Barça Studios is een optie.

TIP: Wint Barça van Rayo? Win 1,23 keer je inleg!

Een goede zet?

  • Ja
  • Nee
133+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie