“Situatie Ajax niet heel anders dan bij PSV”

Foto: “Situatie Ajax niet heel anders dan bij PSV”

De financiële situatie van Ajax is minder indrukwekkend dan door menigeen is geschetst. In de zomer van 2021 bedroeg het eigen vermogen 222 miljoen euro, maar dat is volgens Tim Knipping maar een deel van het verhaal.

“Ik merk aan reacties dat het vaak wordt verward met wat Ajax op de bank heeft”, stelt Knipping in een video-item van Voetbal International. “Ajax heeft al jarenlang een gigantisch eigen vermogen, maar je ziet de laatste jaren ook dat ze eerst een speler moeten verkopen voordat ze een nieuwe kunnen aantrekken. Ze verkochten Haller voor dertig miljoen en een paar dagen later trekken ze Bergwijn aan voor ongeveer hetzelfde bedrag.”

Knipping noemt het eigen vermogen ‘papieren werkelijkheid’. “Onder Van der Sar en Overmars is het beleid veranderd en zijn ze veel meer risico gaan nemen. Dat ging ten koste van de bankrekening. In de zomer van 2021 was het een kleine achttien miljoen. Dat is ruim zestig miljoen minder dan op het hoogtepunt. Dát is het bedrag dat je vrij te besteden hebt.”

Ajax-trainer Alfred Schreuder wil zijn selectie verder versterken, maar weet Knipping: “Het is niet zo dat Ajax nog twintig of dertig miljoen vrij te besteden op de bankrekening heeft staan. Je zult zelf moeten blijven handelen en verkopen. Ze spelen nu het spel dat andere Nederlands clubs ook spelen: iedere zomer verkopen om zelf ook iets te kunnen doen. Wat dat betreft is de situatie niet heel anders dan bij PSV.”

TIP: Wint Ajax van PSV? Win 1,77 keer je inleg!

Eens met Knipping?

  • Ja
  • Nee
324+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie