Bergwijn spreekt voorkeur voor positie uit: “Daar voel ik me vrijer”

Foto: Bergwijn spreekt voorkeur voor positie uit: “Daar voel ik me vrijer”

Steven Bergwijn speelt bij Ajax het liefst vanaf de linkerflank. De samenwerking daar met Owen Wijndal bevalt de van Tottenham Hotspur overgekomen aanvaller erg goed.

De multifunctionele Bergwijn kan op alle plaatsen in de aanvalslinie uit de voeten. “Ik zal altijd spelen waar de trainer me nodig heeft, maar als ik moest kiezen, zou mijn voorkeur naar links uitgaan. Vanaf rechts is de rol toch iets anders, vanaf links voel ik me iets vrijer. Vanaf die kant is het ook lekker om binnendoor en buitenom te passeren”, aldus de 24-jarige Amsterdammer tegenover Voetbal International.

Andere plekken

Bergwijn speelde afgelopen vrijdag sterk in het oefenduel met Red Bull Salzurg (3-2), en was bij de eerste twee goals betrokken. “Met Owen Wijndal heb ik op links bijvoorbeeld ook samengespeeld bij Oranje. Hij is een back die graag mee opkomt, en daar houd ik wel van. Het is lekker om met hem samen te spelen. Maar de trainer weet dat hij me ook de andere plekken voorin kan opstellen, dat is geen enkel probleem.”

Als Bergwijn naar links verhuisd, zal Dusan Tadic de plek in de spits innemen. Na de komst van Brian Brobbey en terugkeer van Antony kunnen de nodige mutaties gaan plaatsvinden in de frontlinie. Aan trainer Alfred Schreuder om de puzzel in elkaar te leggen.

TIP: Pak 1.18x je inzet als Ajax Fortuna verslaat. Nieuwe spelers ontvangen nu €250 bonus bij Circus!

Bergwijn vanaf links het best?

  • Zeker weten
  • Nee, dat niet
148+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie