Slot: “Ajax en PSV doen dat ook”

Foto: Slot: “Ajax en PSV doen dat ook”

Arne Slot staat voor een enorme opdracht bij Feyenoord. De trainer maakte in zijn eerste seizoen grote indruk met het spel in de Eredivisie en een finaleplek in de Conference League. Dit seizoen wordt het pas écht een test voor de voormalig trainer van AZ. Om het gat met de andere topclubs te dichten, weet Slot wat er moet gebeuren. 

Volgens Slot moet de club zich vooral op jonge, goedkopere spelers richten die zich kunnen ontwikkelen in De Kuip. “Als ik de club zou mogen adviseren in het beleid voor de toekomst, zou ik zeggen: kijk vooral ook naar spelers die nu niet meteen de jackpot kosten, maar die wel ontwikkelingspotentieel in zich hebben”, stelt Slot in Voetbal International “De club werkt er wel aan dit mogelijk te maken. In een ideale wereld met voldoende financiële middelen trek je dat ook door naar je jeugdopleiding. 

Feyenoord

Daar wordt op dit moment aan gewerkt, weet de trainer. Naast het reguliere traject waarbij je spelers zo jong mogelijk naar de opleiding haalt, scout je de beste spelers in de categorie vijftien, zestien, zeventien jaar van FC Twente, PEC Zwolle, FC Utrecht.

Ook daar heeft Feyenoord concurrentie van de andere traditionele top drie-clubs. “Ajax en PSV doen dat ook. Sterker, Ajax heeft de mogelijkheid ze zelfs uit het buitenland te halen. Wat je op die manier doet, is je opleiding een boost geven. Plus: het niveau gaat in zijn totaliteit omhoog.”

Toch blijft de jeugdopleiding volgens Slot dé goudmijn van de club. “De verkoop van Tyrell Malacia is daar een uitstekend voorbeeld van en daar mag de jeugdopleiding trots op zijn. Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht hebben daarna ook nog de Keuken Kampioen Divisie als verlenging van hun opleiding. Feyenoord heeft die afslag gemist. Daarna was er geen geld. Nu het er wel een beetje is, probeert de club vervolgstappen te zetten.”

Heeft Slot een punt?

  • Ja
  • Nee
213+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie