‘Geweldig nieuws Ajax: contractverlenging bijna een feit’

Foto: ‘Geweldig nieuws Ajax: contractverlenging bijna een feit’

Jurriën Timber en Ajax lijken eruit te komen wat betreft een contractverlenging voor de 21-jarige verdediger. Naar verluidt verlopen de gespreken positief en is een akkoord aanstaande.

Fabrizio Romano bracht dat nieuws woensdagavond. De Italiaanse transferexpert spreekt van ‘positieve geluiden’ rond de onderhandelingen. Er wordt gesproken over de voorwaarden van de nieuwe verbintenis van Timber. De Utrechter staat momenteel nog tot medio 2024 onder contract. Het vernieuwde akkoord levert hem een beter salaris op.

Man United

Nadat duidelijk werd dat Erik ten Hag Ajax voor Manchester United zou verruilen, werd Timber als een van de eerste kandidaten genoemd om mee te gaan naar Old Trafford. De oefenmeester is erg gecharmeerd van de 8-voudig international en wilde vooral de verdediging van The Mancunians stevig renoveren. Inmiddels is Timbers maatje in het centrum van de Amsterdamse defensie, Lisandro Martínez, wel opgepikt door United. Andere sterkhouders als Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui en Sébastien Haller verlieten de Johan Cruijff ArenA ook al, waardoor de clubleiding er veel voor over had om Timber te behouden.

Inmiddels haalde Ajax de vervanger van Martinez op bij Rangers FC in de persoon van Calvin Bassey. Hij is het beoogde nieuwe maatje van Timber in het centrum van de verdediging, al kan laatstgenoemde ook als rechtsback uit de voeten. Voor Perr Schuurs is het aanblijven van Timber een bittere pil: de Limburgse stopper kijkt ook dit seizoen zich weer niet vast in de basis te kunnen spelen. Mogelijk volgt er een vertrek. Timber komt momenteel terug van een blessure en kan wellicht zaterdag zijn eerste minuten maken van de voorbereiding.

TIP: 1.76 als Ajax de Johan Cruijff Schaal wint na negentig minuten. Bij Circus pakken nieuwe spelers nu €250 bonus!

Is dit het best voor zijn ontwikkeling?

  • Ja, minimaal nog een jaar bij Ajax
  • Nee, hij moet naar een topcompetitie
257+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie