TRANSFERUURTJE: Antony-wending, PSV zegt nee

Foto: TRANSFERUURTJE: Antony-wending, PSV zegt nee

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het is nog altijd de vraag of Antony komend seizoen ook bij Ajax speelt. De Braziliaanse aanvaller staat al geruime tijd in de belangstelling van Manchester United, maar tot nu toe werd de Engelse grootmacht nog niet concreet. Mogelijk dat een andere Engelse topclub dat binnenkort wel wordt, want ook Liverpool onderzoekt de komst van de vleugelspeler. Antony zou zelf wel open staan voor een transfer, maar vindt zijn eigen prijskaartje van tachtig miljoen euro veel te hoog. United heeft al langer zijn interesse kenbaar gemaakt, maar hikt tegen de hoge vraagprijs aan van de aanvaller. Tevens gaven The Mancunians al tientallen miljoenen uit aan inkomende transfers en hoopt Erik ten Hag dat Frenkie de Jong ook nog naar Old Trafford komt. Ook daarmee zou een bedrag van 85 miljoen euro gemoeid zijn, waardoor er geen transferbudget meer over lijkt voor Antony.

Feyenoord heeft Luis Sinisterra en Tyrell Malacia voor veel geld verkocht aan Leeds United en Manchester United, maar op het gebied van inkomende transfers valt het allemaal nog een beetje tegen in Rotterdam-Zuid. De fans beginnen zich zorgen te maken. In een interview met Voetbal International draait oefenmeester Arne Slot het echter om: “Laat iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt vanuit dat perspectief nou verschrikkelijk dankbaar zijn dat we nu spelers verkopen. Ik snap dat dat in deze fase van de voorbereiding en een selectie met meerdere vraagtekens dubbel klinkt als je net je nieuwe seizoenkaart binnen hebt. Ook voor mij als trainer is het niet makkelijk en leuk als de beste spelers vertrekken, maar voor de lange termijn is het wel nodig.” 

De coach houdt het hoofd koel: “Nee, ik ben niet in paniek. Ook al komen we momenteel wat tekort, kwalitatief en kwantitatief. We hebben een linksback nodig, een speler die centraal achterin kan spelen als back-up voor Trauner en Senesi, we hebben behoefte aan een extra aanvallende middenvelder, én iedere zichzelf respecterende topclub heeft twee spitsen die aan elkaar gewaagd zijn. Wij hebben op dit moment alleen Danilo. En dan moeten we hopen dat er niet nog een basisspeler vertrekt.”

PSV wil de komende weken zo min mogelijk activiteit op de transfermarkt wat betreft uitgaande transfers. Trainer Ruud van Nistelrooy hoopt met zijn sterkhouders Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré de voorrondes van de Champions League in te kunnen. Alleen voor prijzen van de buitencategorie lijkt het tweetal nog te mogen vertrekken. Volgens het Eindhovens Dagblad is PSV niet van plan om de komende weken mee te werken aan een transfer van het tweetal zolang men zich nog kan plaatsen voor de Champions League. Mocht er toch een club komen voor Gakpo, dan zal die flink in de buidel moeten tasten voor de aanvaller. Het Brabants medium stelt dat een bedrag van veertig miljoen euro niet meer genoeg is en dat Sangaré alleen mag vertrekken voor de afgesproken transferclausule van 37 miljoen euro.

Buitenland:

De Spaanse media schreven in de laatste maanden ongeveer duizend keer dat Memphis Depay overbodig was geworden bij FC Barcelona, maar de Nederlander schitterede vandaag in een oefenpotje tegen de Major League Soccer-club Inter Miami (0-6 winst). De Oranje-international speelde goed en pikte een doelpuntje mee. El País schrijft: “Dit Barça maakt geen grapjes. Dit team liet zien weer honger te hebben. Het mooiste was het doelpunt van Memphis. Met losse heupen liet hij zijn danspartner met een elektrische dribbel alleen achter.”

“Memphis laat zien de handdoek niet in de ring te gooien”, vervolgt het dagblad. “De club kan hem vertellen een uitweg te zoeken, maar hij is nog niet klaar.”

TIP: Verdien 2.40 keer je inleg als Barça kampioen wordt!

Gaat Antony nog weg?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
265+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie