Götze: ‘Had naar Liverpool moeten gaan’

Foto: Götze: ‘Had naar Liverpool moeten gaan’

Bij Borussia Dortmund stond Mario Götze bekend als de kroonprins van het Duitse voetbal, maar na zijn megatransfer naar Bayern München ging het mis. Een terugkeer bij BVB volgde, een transfer naar PSV en nu is de middenvelder terug in zijn geboorteland, bij Eintracht Frankfurt.

Ondanks zijn winnende goal in de WK-finale van 2014 is de status van de oud-international in eigen land niet heel groot. Voetbal International citeert Götze: “Veel heeft te maken met de chronologie achter de keuzes die ik heb gemaakt. Door mijn tweede periode bij Borussia Dortmund hebben veel mensen het idee dat ik de Bundesliga wat verschuldigd ben. Maar dat baseert zich niet op basis van cijfers of feiten.”

Achteraf had hij misschien een andere transferkeuze moeten maken: “Liverpool, met Jürgen Klopp, wilde me graag hebben. Als ik daarvoor had gekozen, was alles in Duitsland anders gelopen. Achteraf was die stap slimmer en beter geweest.”

Daar voegt Götze snel aan toe: “Mijn tijd bij Bayern was zeker geen fout. De successen waren groot. Ik won met Duitsland het WK en we speelden op de manier die ik voor ogen had. Dat was een positieve tijd.”

Klopp

Toch had hij liever opnieuw met zijn voormalige beschermheer Jürgen Klopp samen willen werken: “Ik zag hem deze zomer ook weer, op Mallorca, en we hebben een potje padel gespeeld. Toen ik bij BVB nog een jonge speler was, gaf hij me gewoon het vertrouwen dat ik nodig had. Hij is een coach die zijn spelers altijd honderd procent steunt. Dat heb je nodig. Als je ziet wat hij in Liverpool doet, is dat sensationeel. Hij is een van de allerbeste ter wereld. Als je ziet wat hij heeft bereikt in Dortmund al, waar hij vandaan kwam, sensationeel. Sensationeel gewoon.”

TIP: Verdien 19 keer je inleg als Eintracht Frankfurt de Duitse beker wint!

Was Liverpool beter geweest?

  • Ja
  • Nee
179+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie