Van Nistelrooy rekent op viertal: ‘We hebben een puzzel te leggen’

Foto: Van Nistelrooy rekent op viertal: ‘We hebben een puzzel te leggen’

PSV speelde dinsdagavond de Lichtstadderby tegen FC Eindhoven en won het duel uiteindelijk eenvoudig met 5-0. Dat deed het grotendeels zonder een aantal ‘vaste basisklanten’ en bovendien ontbraken er ook nog een aantal belangrijke spelers wegens lichte kwetsuren. Die spelers lijken echter wel op tijd terug te keren voor het belangrijke Champions League-treffen met AS Monaco.

“Guus Til en en Cody Gakpo zitten dicht tegen de groepstraining aan. Guti is weer terug bij de groep, net als Phillip Mwene. De anderen zitten nog in individuele trajecten en we kijken per week hoe dat verloopt. We moeten deze week ijken of Cody en Guus klaar kunnen zijn voor een aantal minuten op zaterdag (oefenwedstrijd tegen Real Betis Sevilla red.). Dat is wel wenselijk”, zo citeerde het Eindhovens Dagblad trainer Ruud van Nistelrooy na afloop van het vriendschappelijke duel.

Puzzel leggen

Van Nistelrooy hoopt iedereen fit te krijgen in de komende weken en de automatismen in het elftal te slijpen. “Het is een hele puzzel die we aan het leggen zijn. De jongens die fit zijn, zijn nu ook voor langere tijd fit en ze maken stappen qua speelwijze. Het mooie is dat we concurrentie in de selectie hebben en dat is het allerbeste. Onderling pushen de spelers elkaar naar een hoger niveau.”

TIP: Wint PSV in de strijd om de JCS van Ajax? Pak 3.90 keer je inzet!

Gaat PSV zich plaatsen voor de volgende voorronde van de Champions League?

  • Ja
  • Nee
87+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie