‘Ajax moet oppassen voor uitglijders’

Foto: ‘Ajax moet oppassen voor uitglijders’

Ajax slaat momenteel om zich heen op de transfermarkt. De Amsterdammers gaan deze week op het gebied van inkomende transfers de grens van tachtig miljoen euro slechten en dat betekent een verpulvering van het oude record (63,2 miljoen euro).

Daarin schuilt wel een gevaar voor de regerend landskampioen van de Eredivisie, aldus het Algemeen Dagblad: “Het smijten met geld is ondanks de uitgaande topdeals dan ook niet zonder risico’s. Zeker niet als Ajax te veel dure uitglijders als Mohamed Daramy noteert en zo een keer buiten de koningsklasse valt. Dat gebeurde niet. De club slaagt er al jaren in de financiële slagkracht te projecteren op het veld, waardoor Ajax zich komend seizoen als eerste club vijf keer op rij tot nummer 1 van Nederland kan kronen.”

Daar voegt het bovengenoemde medium aan toe: “Over risico’s gesproken, Ajax weet ook dat een groot deel van de investeringen komend jaar juist sneller kan worden terugverdiend. Dankzij een geweldige opmars in Europa moet het raar lopen wil Nederland volgend jaar niet met twee directe CL-tickets eindigen. En het flink investerende Ajax weet dat het nog gekker moet lopen wil de club zonder zo’n entreebewijs, die alleen al tientallen miljoenen aan startgeld oplevert, eindigen.”

Nieuwe opzet

Die jackpot rijst een jaar later, in 2024, al helemaal de pan uit. Dan verandert de opzet van het miljardenbal namelijk: “Ook dan wil Ajax vooraan zitten. Niet door veel nieuwe en grote mutaties, maar juist door de selectie die later deze week in Oostenrijk nagenoeg compleet en rond moet zijn voor jaren intact te houden.”

TIP: Verdien 6.90 keer je inzet als Ajax gelijkspeelt tegen Fortuna Sittard!

Risico?

  • Zeker
  • Mwah, nee
363+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie