Kenneth Taylor: “Nóóit aan getwijfeld”

Foto: Kenneth Taylor: “Nóóit aan getwijfeld”

In de jeugdopleiding van Ajax op De Toekomst stond Kenneth Taylor te boeken als een groot talent, maar eenmaal bij het hoofdteam had hij moeite om zijn stempel te drukken. Dat lukt de laatste tijd echter al veel beter: de middenvelder komt bovendrijven.

Heeft hij er zelf aan getwijfeld of dat nog zou lukken? In een interview met De Telegraaf antwoordt de controleur: “Nee, daar heb ik nooit aan getwijfeld, omdat ik elke dag op het trainingsveld stond en ik het gevoel had dat ik qua niveau steeds dichter bij het basiselftal kwam. Aan het einde van het seizoen kreeg ik door de blessure van Ryan Gravenberch de kans dat te laten zien. Die heb ik met beide handen gegrepen. Het voelde als een beloning voor het feit dat ik altijd vertrouwen in mezelf heb gehouden.”

Tijdens moeilijkere periodes kreeg hij steun van een aantal teammaten: “Tijdens het seizoen heb ik veel met medespelers als Daley Blind, Davy Klaassen en Steven Berghuis gesproken. Zij hebben benadrukt dat ik geduld moest hebben en dat mijn tijd echt wel zou komen. Het voelde fijn dat zij zo veel aandacht aan me besteedden. Daarnaast had ik een heel goede band met Mitchell van der Gaag (assistent-trainer, red.). Op de momenten dat het minder ging en er even extra aandacht nodig was, stond hij altijd voor me klaar.”

“Zo veel mogelijk in de basis”

In het nieuwe voetbalseizoen wil Taylor een aantal stappen zetten. Wat zijn zijn doelen? “Zo veel mogelijk in de basis staan en belangrijk zijn met doelpunten en assists. Als team willen we kampioen worden, de beker winnen en Europees overwinteren.”

TIP: Verdien 60 (!) keer je inleg als Ajax de Champions League wint!

Wordt dit zijn seizoen?

  • Ja
  • Nee
50+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie