TRANSFERUURTJE: Waanzinnige Ajax-slag, Frenkie en Mikky balen

Foto: TRANSFERUURTJE: Waanzinnige Ajax-slag, Frenkie en Mikky balen

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax kan ondanks het vertrek van Lisandro Martínez terugkijken op een uitstekend weekeinde op de transfermarkt. De landskampioen staat klaar om drie transfers (!) af te ronden. De Telegraaf schrijft zondagavond: “Ajax heeft op de transfermarkt een knotsgek, maar uiterst succesvol weekeinde achter de rug. Technisch manager Gerry Hamstra en zijn rechterhand Klaas-Jan Huntelaar haalden bij de overstap van Lisandro Martinez naar Manchester United het onderste – lees: bijna de bodem – uit de kan en legden de basis voor de komst van Brian Brobbey (RB Leipzig), Francisco Conceiçao (FC Porto) en Calvin Bassey (Rangers FC).”

Feyenoord heeft verregaande interesse in Sebastian Szymański. Het doorgaans goed ingevoerde 1908.nl heeft dat van meerdere bronnen te horen gekregen. De 23-jarige Pool staat nog onder contract bij Dinamo Moskou, maar is daar op een zijspoor beland. De aanvallende middenvelder is sinds het uitbreken van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne buiten beeld geraakt bij Dinamo. Voor zijn komst naar Moskou speelde Szymański bij het Poolse Legia Warszawa. Bij die club traint de middenvelder momenteel mee bij de reserves om zijn conditie op peil te houden.

Buitenland:

Bayern München gaat zich nagenoeg zeker versterken met Matthijs de Ligt. Transferspecialist Gianluca Di Marzio claimt zelfs dat de Oranje-international maandag al de medische keuring ondergaat in Turijn. De afgelopen weken bewoog De Ligt al nadrukkelijk in de richting van Bayern. De voormalig Ajax-sterkhouder sprak een voorkeur uit voor de Duitse topclub, dat hij volgens verschillende media zelfs als enige optie zag voor komend seizoen. In rap tempo lukte het de Juventus-verdediger dan ook om tot een persoonlijk akkoord te komen. In de loop van zondag was het nog wel de vraag of Bayern en Juventus het eens konden worden. Komende week leek bepalend te worden, maar zondagavond kwam het nieuws naar buiten dat de clubs nu al overeenstemming hebben bereikt. De transfersom bedraagt tachtig miljoen euro, waarvan tien miljoen aan bonussen.

FC Barcelona is Frenkie de Jong liever kwijt dan rijk, dat kunnen we nu toch wel onomwonden stellen. Maar de middenvelder en zijn vriendin Mikky Kiemeney balen daarvan, want zij hebben zich eigenlijk nét gesetteld in Catalonië. Het Algemeen Dagblad schetst de huidige stand van zaken: “De speler wordt door de leiding van Barça zwaar onder druk gezet om te tekenen voor Manchester United; de clubs onderling zijn het al eens over een totale transfersom van zo’n tachtig miljoen euro.” De Jong heeft echter helemaal geen zin in een verhuizing naar Old Trafford, waar men geen Champions League-voetbal speelt… “Daarnaast is Barça de Oranje-international nog een fors bedrag aan achterstallig salaris schuldig; De Jong leverde de afgelopen twee seizoenen vrijwillig miljoenen in vanwege de financiële problemen van de club. Miljoenen die vanaf dit seizoen en over de komende jaren – zijn contract loopt tot medio 2026 – zouden worden uitbetaald. Ook hebben hij en zijn verloofde Mikky Kiemeney het zo naar hun zin in Barcelona, mede vanwege het aangename klimaat, dat ze recent een woning in de chique wijk Pedralbes hebben gekocht.”

TIP: Verdien 5.80 keer je inleg als Barça gelijkspeelt tegen Rayo Vallecano!

De Ligt naar Bayern?

  • Geweldige transfer
  • Ik vind het niks
172+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:43
0+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
09:35
90+
‘Opvolger Arne Slot bij Feyenoord al bekend’
09:24
9+
Ten Hag pleit voor nieuwe spits: ‘Het zou ons enorm helpen’
09:06
51+
‘Remko Pasveer rijp voor pensioen na einde contract’
08:48
18+
Inter-spelers dollen op Instagram-live: ‘Koffie is duurder dan wij’
08:17
32+
‘Lamine Yamal op de radar van PSG’
08:00
17+
Ex-Ajacied schiet Juventus naar finale
07:47
32+
Pochettino: ‘Chelsea verdient geen Europees voetbal’
07:33
9+
‘Olivier Giroud op weg naar Amerika’
23:41
52+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
82+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
20+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
160+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
100+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
235+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
366+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
1106+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
341+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
70+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
119+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie