‘Duister scenario voor Memphis Depay’

Foto: ‘Duister scenario voor Memphis Depay’

FC Barcelona heeft zich deze transferperiode versterkt met onder meer Raphinha en Robert Lewandowski, waar Ansu Fati aan zijn fitheid heeft gewerkt. Dat betekent dat Memphis Depay een probleem heeft, hij is optie numero zoveel in Catalonië…

De international van het Nederlands elftal is wel mee op trainingskamp naar de Verenigde Staten, waar Barça iemand als Martin Braithwaite thuis heeft gelaten. Hij moet op zoek naar een nieuwe werkgever, en het Algemeen Dagblad schrijft: “Dat laatste zou ook het lot van Memphis kunnen zijn, of zelfs zijn eigen keuze. Want in november wacht het WK in Qatar, en de aanvaller heeft aan Wijnaldum kunnen zien dat gebrek aan speelminuten bij je club je een plaats in de Oranje-selectie kan kosten, hoe belangrijk je ook bent voor het team. Al heeft bondscoach Louis van Gaal in zijn geval niet veel alternatieven wat scoringsvermogen betreft.”

“Barça zal vermoedelijk meewerken aan een transfer en niet de hoofdprijs vragen voor Memphis, een speler die vorig jaar gratis vanuit Lyon kwam, vooral omdat Koeman toen de trainer van Barça was”, gaat de krant verder. “Onder diens opvolger Xavi kreeg de Oranje-spits steeds minder minuten. Memphis speelde in totaal 20 van de 38 Liga-duels in de basis, en viel acht keer in.”

Ajax?

Naar verluidt staat Memphis best open voor een transfer, maar wil hij alleen naar een club vertrekken waar hij kan schitteren. Onlangs werd de voormalige speler van PSV, Manchester United en Olympique Lyon al voorzichtig aan Ajax gelinkt. Steven Bergwijn zei: “Memphis Depay naar Ajax zou heel mooi zijn. Ik denk dat Memphis hier qua spel heel erg goed zou passen.”

TIP: Verdien 4.50 keer je inleg als Barça de Copa del Rey pakt!

Moet hij vertrekken?

  • Ja
  • Nee
632+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie