Feyenoord verliest ruim met Dilrosun en Boëtius in de ploeg

Feyenoord heeft zaterdagmiddag een stevige oefennederlaag geleden. Tegen het Belgische Union Sint-Gillies ging het in Rotterdam met 0-4 onderuit. Javairo Dilrosun en Jean-Paul Boëtius maakten hun opwachting.

Op Varkenoord ontving Feyenoord de Belgische verrassing van afgelopen seizoen, Union Sint-Gillis. Technisch directeur Frank Arnesen, die zijn taken voorlopig neerlegde vanwege fysiek ongemak, kon gelukkig weer eens aanwezig zijn. Trainer Arne Slot koos net als bij de overwinning op RB Leipzig voor een ervaren ploeg voor rust en veel jeugd in het tweede bedrijf. De ploegen waren een duel van twee keer zestig minuten overeengekomen, met korte pauzes na dertig en negentig minuten. De afgelopen week van Hertha BSC overgekomen Javairo Dilrosun stond direct aan de aftrap bij de Rotterdammers.

De Belgen waren in het eerste half uur iets beter, daarna pakte de ploeg van Slot wat meer het initiatief. Dat leuk Union niet heel erg te vinden, zodat het er af en toe uit kon counteren. Uit een van die tegenaanvallen was het raak. Dennis-Yerai Eckert vond daarbij Nieuwkoop, die binnen kon prikken tegen de club waar hij opgroeide en debuteerde in het betaald voetbal. Eckert was even later verantwoordelijk voor de 0-2. Bij Feyenoord waren er een aantal mogelijkheden. Een schot van Jorrit Hendrix en kopbal van Patrick Walemark troffen echter geen doel.

Tweede helft

In de tweede helft was het tijd voor jonge talenten én Jean-Paul Boëtius. De aanvaller houdt zijn conditie op peil bij Feyenoord, maar van een hernieuwde samenwerking is in principe niet aan de orde. De ingevallen keeper Thijs Jansen kon zich onderscheiden door een penalty te keren, later liet hij zich nogmaals zien met een aantal reddingen. Feyenoord kon aanvallend weinig meer uitrichten en moest nog twee tegengoals slikken. Uit de klus was het Ross Sykes die het net vond, terwijl in de laatste minuten Ilyes Ziani de eindstand op een stevige 0-4 zette.

Een ruime nederlaag van Feyenoord, net na een knappe overwinning. De ploeg is wat wisselvallig, maar Union bevindt zich ook in een andere fase van de voorbereiding: zijn starten volgende week al in de Jupiler Pro League. De Rotterdammers oefenen nog tegen Olympique Lyon en NAC Breda.

Scoreverloop: 0-1(50′) B.Nieuwkoop, 0-2 (60+5′) D.Eckert, 0-3 (86′) R.Sykes, 0-4 (109′) I.Ziani