Frenkie krijgt overduidelijke boodschap

Foto: Frenkie krijgt overduidelijke boodschap

FC Barcelona stelt de aanwezigheid van Frenkie de Jong niet langer op prijs en heeft de middenvelder verzocht om een transfer te maken, schrijft Voetbal International op vrijdagmiddag. Manchester United trekt al langer aan de international van het Nederlands elftal.

De situatie bereikt zo langzamerhand een climax, aldus het bovengenoemde medium: “Barcelona wil Frenkie de Jong deze zomer verkopen. Dat heeft de Catalaanse club laten weten aan de Oranje-international. Het is geen geheim dat Manchester United de Nederlander dolgraag wil hebben. Erik ten Hag ziet in De Jong een welkome versterking voor zijn middenveld. Een delegatie van de Engelsen was deze week in Barcelona om te onderhandelen en bereikte daar een akkoord over de transfersom.”

De Jong zelf heeft al een paar keer aangegeven liever in Catalonië te willen blijven. Een tijdje geleden vertelde hij over de mindere prestaties van zijn werkgever: “Dat is gewoon een gegeven. Ook ik had me daar meer bij voorgesteld. Daar moeten we ook gewoon kritisch over zijn. Maar het is niet zo dat ik ooit spijt heb gehad van mijn keuze, zeker niet. Barcelona is altijd mijn droomclub geweest, van jongs af aan. Dat is het nog steeds.”

Megacontract

In het Camp Nou-stadion zit men vooral in de maag met het contract van de Nederlander. Die heeft als handreiking ten tijde van de coronacrisis salaris ingeleverd, maar dat betekent dat hij in de aankomende jaren gecompenseerd moet worden. En daar heeft Barça (klaarblijkelijk) geen geld voor beschikbaar.

Naar verluidt zijn de Catalanen er wel zo’n beetje uit met het bovengenoemde United over een transfersom van 75 miljoen euro vast plus variabelen.

TIP: Verdien 28 keer je inleg als United de Premier League-titel pakt! En vergeet de vette welkomstbonus bij bookmaker Circus niet!

Snap jij Barça?

  • Ik wel
  • Ik niet
222+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie