Ten Hag wint ook tweede United-duel, Chong scoort

Erik ten Hag heeft ook zijn tweede wedstrijd als manager van Manchester United in winst omgezet. De Engelse topclub won vrijdagmiddag met 1-4 van Melbourne Victory.

Manchester United is momenteel op wereldtour. De nieuwe club van Ten Hag opende het seizoen afgelopen dinsdag in Thailand, waar met 4-0 werd afgerekend met aartsrivaal Liverpool. Daarna vloog de selectie door naar Australië om daar een aantal oefenwedstrijden te spelen, te beginnen met Melbourne Victory.

De start op Australische bodem was niet overtuigend te noemen. Christopher Ikonomidis bezorgde de thuisploeg al na vijf minuten een voorsprong. Melbourne Victory bleef de ploeg van Ten Hag daarna uitdagen met speldenprikjes, mede dankzij de defensieve kwetsbaarheid.

Nog voor rust wist United de achterstand om te buigen in een voorsprong. Scott McTominay schoot met enig fortuin de 1-1 binnen en vlak daarna zorgde Anthony Martial voor de 1-2 ruststand. In de tweede helft liep United uit via Marcus Rashford en de Nederlander Tahith Chong. Ook Donny van de Beek en Tyrell Malacia speelden na rust.

Scoreverloop: 1-0 (5′) Christopher Ikonomidis, 1-1 (43′) Scott Mctominay, 1-2 (45′) Antony Martial, 1-3 (78′) Marcus Rashford, 1-4 (90′) Tahith Chong

TIP: Wint United van Brighton? De odd is 1.54!