TRANSFERUURTJE: Vervanger Martínez, Feyenoord-trio

Foto: TRANSFERUURTJE: Vervanger Martínez, Feyenoord-trio

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax hoopt spoedig een vervanger voor Lisandro Martínez te kunnen presenteren. De Argentijn is hard op weg naar Manchester United, waardoor de Amsterdammers op zoek moeten naar een nieuwe centrumverdediger. Volgens De Telegraaf zet Ajax vol in op de komst van Calvin Bassey. De deal van Martínez is nagenoeg rond, waarbij Ajax en United alleen het papierwerk nog in orde moeten maken. De Argentijn gaat op Old Trafford een contract tekenen tot medio 2027. Als opvolger voor de Argentijn wil Ajax Rangers-verdediger Bassey naar Amsterdam halen. De linksbenige centrale verdediger heeft volgens De Telegraaf al meerdere gesprekken gevoerd met Ajax-trainer Alfred Schreuder. Afgelopen donderdag sprak het tweetal elkaar voor het laatst over de telefoon.

Feyenoord is nog druk bezig op de transfermarkt om zich voor komend seizoen te versterken. De Rotterdammers worden gelinkt aan een aantal mogelijke versterkingen, maar de vraag is of die namen ook daadwerkelijk haalbaar zijn. Na de komst van Javairô Dilrosun hoopt Feyenoord ook nog op de komst van Quinten Timber, Dávid Hancko en Wilfried Gnonto. In Studio 1908 vertelt Rutger Vinke van het doorgaans goed ingevoerde 1908.nl hoeveel Feyenoord nog te besteden heeft. “Ik weet het niet precies. Ik heb wel wat balletjes opgegooid en ik denk dat er na de transfer van Dilrosun nog iets meer dan 15 miljoen euro is die direct in deze window besteed kan worden. Daar moeten dan wel veel spelers van worden gehaald.”

Voor PSV wordt het een race tegen de klok om de defensie op orde te krijgen voor de eerste kwalificatiewedstrijd in de voorronde van de Champions League. De komst van Everton-verdediger Jarrad Branthwaite moet de Eindhovenaren daar enigszins lucht in verschaffen meldt het Eindhovens Dagblad. PSV heeft te kampen met blessureleed in de achterste linie, waar Mauro Júnior en André Ramalho tot de geblesseerden behoren en ook Armando Obispo er even uitlag. Daardoor maakt zelfs Derrick Luckassen een goede kans om speelminuten te maken in Eindhoven. Het Eindhovens Dagblad schrijft dat PSV met het inlijven van Branthwaite tegenwicht wil geven aan de problemen.

Buitenland:

Bayern München aast op de komst van Matthijs de Ligt, maar lijkt nog ver weg van een akkoord te zijn met zijn huidige werkgever Juventus. Sky Italia meldt dat er nog een gapend gat is tussen vraag en aanbod. Een langer verblijf bij Juventus lijkt dan ook niet uitgesloten. De Ligt zou bij Juventus een afkoopsom van 120 miljoen euro in zijn contract hebben staan, maar De Oude Dame is bereid om de verdediger voor een bedrag van rond de negentig miljoen euro te laten gaan meldt het Italiaans medium. Voorlopig lijkt Bayern nog niet aan die vraagprijs te willen doen en heeft het een bod gedaan van zestig miljoen euro, waarmee er nog een gapend gat is tussen het aanbod en de vraagprijs.

Het is dan ook nog maar de vraag of De Ligt wel een transfer gaat maken naar Bayern, waarmee de verdediger zelf al wel persoonlijk rond zou zijn. Volgens Sky overweegt Juventus om de Oranje-international een nieuw contract aan te bieden waarin een lagere afkoopsom wordt opgenomen. Daarmee zou De Ligt zich langer verbinden aan Juventus, maar wordt een toekomstige transfer een gemakkelijkere optie voor de verdediger.

TIP: Verdien 4 keer je inleg als Frankrijk het EK voor vrouwen wint!

Gaat De Ligt weg bij Juventus?

  • Dat denk ik wel
  • Ik denk het niet
57+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:17
3+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
4+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
40+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
39+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
89+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
179+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
590+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
222+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
45+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
83+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
109+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
197+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
196+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
131+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
211+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
230+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
434+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
25+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
23+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
17:32
202+
Feyenoord verlengt contracten vijftal niet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie