‘De Ligt kan Chelsea-transfer vergeten’

Foto: ‘De Ligt kan Chelsea-transfer vergeten’

Chelsea lijkt definitief te zijn afgehaakt in de strijd om Matthijs de Ligt. De Londenaren zijn druk op zoek naar defensieve versterkingen en de naam van de Nederalndse verdediger viel meerdere malen rondom Stamford Bridge. De clubleiding lijkt De Ligt echter links te laten liggen. 

Of dat te maken heeft met de voorkeur van De Ligt voor een transfer naar Bayern München is niet bekend. Wel is duidelijk dat onze landgenoot ontbreekt op de lijstjes van potentiële centrale verdedigers voor de Londenaren. Chelsea zag Antonio Rüdiger (Real Madrid) en Andreas Christensen (FC Barcelona) al transfervrij vertrekken, Cesar Azpilicueta staat in de belangstelling van Barcelona en Thiago Silva is inmiddels 37 jaar oud. 

Matthijs de Ligt 

De afgelopen weken werden er al tal van namen in verband gebracht met Chelsea. In plaats van De Ligt maakt Nathan Aké nog wél een kans op een transfer naar Londen. De centrale verdediger van Manchester City is nog steeds een belangrijke kandidaat. Datzelfde geldt voor Kalidou Koulibaly (SSC Napoli) en Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain) én Jules Koundé (Sevilla). 

Chelsea wil (minimaal) twee centrale verdedigers aantrekken in de resterende maanden van deze transferperiode. De club van Thomas Tuchel lijkt daardoor andere keuzes te maken dan voor De Ligt. Dat hoeft echter niets te maken te hebben met zijn kwaliteiten. 

Naar verluidt heeft De Ligt al een persoonlijk akkoord bereikt met Bayern München. De Duitse grootmacht zou zestig miljoen euro hebben geboden op De Ligt, die nog tot 2024 vastligt in Turijn. Dat bleek nog niet genoeg voor De Oude Dame. De Nederlands international kan zijn contract in Turijn ook verlengen. Italiaanse en Engelse media verwachten dat er negentig miljoen euro nodig is om De Ligt deze zomer los te weken. 

TIP: Wint Juventus van Sassuolo? Dan win jij 1.41x je inzet!


Waar speelt De Ligt na de zomer?

  • Bij Juventus
  • Bij Bayern
  • Bij andere club
80+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie