‘Van de Beek gaat voor United-basisplek’

Foto: ‘Van de Beek gaat voor United-basisplek’

Donny van de Beek heeft ongetwijfeld gejuicht toen bekend werd dat Erik ten Hag trainer van Manchester United werd. De Nederlandse middenvelder, die voor veertig miljoen euro de overstap maakte van Ajax naar Manchester, hoopt komend seizoen eindelijk door te breken op Old Trafford. 

Van de Beek werd als groot talent binnengehaald. Ondanks lovende woorden van de Noorse manager Ole Gunnar Solskjaer in aanloop naar de transfer en tijdens zijn presentatie, liep het eerste seizoen uit op een debacle. De Noorse oud-spits moest het veld ruimen, maar ook opvolger Ralf Rangnick deed eigenlijk geen beroep op onze landgenoot. 

Van de Beek 

Daardoor werd Van de Beek op huurbasis naar Everton gestuurd, waar hij door een bovenbeenblessure tot zeven wedstrijden kwam. Desalniettemin kijkt Van de Beek positief terug op zijn tijd op Goodison Park. “Voor mijn ervaring was de periode bij Everton goed. Ik heb veel wedstrijden gemist, maar om die ervaring te hebben… Het was geen gemakkelijk seizoen voor het team, omdat we tegen degradatie speelden, iets wat je niet wilt voor een club als Everton, maar over het algemeen was het een goede ervaring.” 

De middenvelder is duidelijk over zijn doelen van dit seizoen: “Ik wil zoveel mogelijk minuten maken. Ik denk dat we ons als team moeten verbeteren. Als je naar vorig seizoen kijkt, hebben we veel dingen om te verbeteren en als we daar nu aan werken, zullen we zien waar we eindigen. We zullen voor alles vechten”

Van de Beek mocht tot nu toe vijftig keer het shirt van United aantrekken, maar kwam in totaal slechts 1836 minuten in actie voor de Engelse grootmacht. Onder de nieuwe trainer Erik ten Hag hoopt Van de Beek op zijn échte doorbraak in het shirt van The Red Devils. Het wel of niet aantrekken van Frenkie de Jong kan daar van grote invloed op zijn.

TIP: Wint United van Brighton? Dan win jij 1.54x je inzet! 

Breekt Van de Beek dit seizoen door bij United?

  • Ja
  • Nee
34+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie