‘Van der Sar zorgt voor toptransferdoorbraak’

Foto: ‘Van der Sar zorgt voor toptransferdoorbraak’

Ajax en Manchester United zitten in de afrondende fase van de onderhandelingen over Lisandro Martínez. De Argentijnse centrale verdediger staat al weken in de nadrukkelijke belangstelling van Arsenal, waarna de ploeg van Erik ten Hag de strijd om de handtekening overnam. 

Een delegatie van de Engelse topclub onderhandelde gisteren tot laat met vertegenwoordigers van Ajax. De Engelsen waren bereid om vijftig miljoen euro neer te tellen voor Martínez. Ajax wilde vijf miljoen meer en lijkt dat na inmenging van Ajax-directeur Edwin van der Sar ook te krijgen. 

Ajax

Volgens De Telegraaf gaf Van der Sar de onderhandelingen een duw in de goede richting (voor Ajax). De krant schrijft: “Van der Sar is met huiswerk over voornamelijk de betalingstermijnen naar de raad van commissarissen, terwijl de Manchester United-directie in overleg treedt met de eigenaren. Beide partijen verwachten donderdag de puntjes op i te zetten.”

Het is niet alleen een unieke kans voor de Argentijnse verdediger. “In de Ajax-directie en in de raad van commissarissen kwam steeds meer het besef dat niét akkoord gaan met een bedrag van (ver) boven de vijftig miljoen euro bijna niet is te verantwoorden… De rvc stipte aan dat alleen Premier League-clubs biedingen kunnen doen zoals Manchester United deed. En dat Engelsen na komend seizoen nog een keer zó ver willen gaan voor een verdediger van 1 meter 75 is volgens de commissarissen geen vanzelfsprekendheid.”

Manchester United

Ajax heeft ook niet veel andere keuze dan meewerken aan de wens van Martínez. Vooral voor de toekomstige Zuid-Amerikaanse talenten die neerstrijken in Amsterdam. “Invloedrijke agenten kiezen er bewust voor hun talenten in Amsterdam onder te brengen, omdat Ajax bijna jaarlijks in de groepsfase van de Champions League speelt en het ideale tussenstapje naar de absolute Europese top is. Transfers van spelers met de palmares van Martinez en voor bedragen als nu blokkeren, zou ervoor kunnen zorgen dat de zaakwaarnemers aan de deur van Ajax voorbij gaan.”

Ajax kan een mooie winst tegemoet zien. De Amsterdammers haalden Martínez voor maximaal zeven miljoen euro op in Argentinië en de centrale verdediger, die uitgroeide tot international in Amsterdam, gaat bijna voor het tienvoudige weg. 

TIP: Wint Ajax de Eredivisie? Dan win jij 1.65x je inzet!

Goede transfer voor Ajax?

  • Ja
  • Nee
759+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:58
5+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
16+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
124+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
38+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
66+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
134+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
66+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
595+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
125+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
39+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
285+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
633+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
118+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
176+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
46+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
308+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
323+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
18:10
193+
Ajax-directeur eigenlijk heel ouderwets: “Terug naar het gogme van vroeger”
17:50
32+
Opstellingen Heerenveen en PSV: Bosz wijst vervanger van Dest aan
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie